Γιατί είναι “down” o Αλέξης Τσίπρας;

Διαβάστε επίσης

Στα κάτω του είναι αυτές τις ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας. Παρ’ όλο που εξελέγη μέσα σε θριαμβευτικό κλίμα πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος και οι συνεργάτες του, πληροφορούμαι, ότι δεν είναι καθόλου ευτυχισμένοι με τα τελικά αποτελέσματα του ιδρυτικού συνεδρίου.

Ο Τσίπρας επεδίωκε να συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό- σταλινικoύ τύπου- ποσοστό και να νιώσει πανίσχυρος στο νέο κόμμα. Όμως το 74 και κάτι που πήρε δεν τού έδωσε αυτήν την ικανοποίηση. Άλλωστε τέτοια ποσοστά συγκέντρωνε κι όταν είχε απέναντί του ισχυρούς αντιπάλους, όπως για παράδειγμα τον Φώτη Κουβέλη. Όχι τώρα που κατέβηκε σχεδόν μόνος, αφού οι άλλες δύο υποψηφιότητες της τελευταίας στιγμής υπήρξαν για συμβολικούς λόγους.

Κοινώς ο Τσίπρας δεν μπορεί να χωνέψει πώς τα κατάφερε χωρίς αντίπαλο να τον απορρίψει το ένα τέταρτο του Συνεδρίου!

Από την άλλη, ενώ περίμενε ότι η ομάδα του θα κάνει περίπατο στην νέα Κεντρική Επιτροπή διαπίστωσε έκπληκτος ότι τα ποσοστά της πλειοψηφίας που ελέγχει μειώθηκαν και από το 75% του περασμένου Φθινοπώρου-όταν έγινε η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη- υποχώρησαν στο 68% και κάτι. Ο δε εσωκομματικός του αντίπαλος Παναγιώτης Λαφαζάνης κατάφερε να ισχυροποιήσει τα ποσοστά της Αριστερής Πλατφόρμας και να καβατζάρει το 3 μπροστά από τις δυνάμεις του στην νέα Κεντρική Επιτροπή.

Δύσκολοι καιροί για αριστερούς πρίγκιπες!

Παλαιότερα άρθρα: