Γιατί ο Γεωργιάδης στήριξε Μητσοτάκη τόσο γρήγορα

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Άδωνης Γεωργιάδης που ήρθε τελευταίος στην πρώτη κούρσα των υποψηφίων για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσε να δηλώσει τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Αντιλαμβάνεστε ότι με ένα 12-12,5%, που θα έχω εγώ στις εκλογές αυτές, θα μπορούσα να μείνω μία εβδομάδα τώρα και να μιλάω με τους δύο υποψηφίους, να δίνω την εικόνα ότι μιλάω και να ζητάω. Εγώ δεν έκανα αυτό, εγώ με το που βγήκε το αποτέλεσμα ανακοίνωσα, ακριβώς για να μην ξεκινήσει η συζήτηση, αν θα πάρω καρέκλα, αν δε θα πάρω, τι θα μου δώσει ο ένας, τι θα μου δώσει ο άλλος», είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρακτορείο fm.

«Πιστεύω ότι, μεταξύ των δύο, ο κατάλληλος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε, εξηγώντας ότι «έχει τη διαχειριστική επάρκεια να γίνει πρωθυπουργός αύριο», ενώ «είναι ένας πολιτικός, που έχει χτίσει το προφίλ του τεχνοκράτη στον εξωτερικό, τον ξέρουν γενικώς και άρα μπορούν να τον εμπιστευτούν ευκολότερα και αυτό είναι κέρδος για την Ελλάδα, που δεν έχει χρόνο για χάσιμο, δηλαδή θα μπορέσει να μιλήσει γρήγορα την ίδια γλώσσα».

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η δική του υποψηφιότητα «είχε ένα πολύ έντονο στοιχείο πολιτικού ρομαντισμού, καθώς άνθρωποι, που δεν περίμεναν αντάλλαγμα, έτρεχαν για μένα», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «είναι πολύ ωραίο να συμβολίσουμε την ένωση του Κέντρου και της Δεξιάς, με έναν εκπρόσωπο της Δεξιάς και έναν εκπρόσωπο του Κέντρου», χωρίς, όπως πρόσθεσε, αυτό να σημαίνει «ότι όσοι με ψήφισαν είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη»

Το αν κέρδισε ή έχασε από αυτήν του την επιλογή ο κ. Γεωργιάδης θα φανεί στη συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση όμως προσπάθησε να κερδίσει επικοινωνιακά τονίζοντας την έλλειψη υστεροβουλίας στη στήριξή του στο πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη. Κάτι που ήταν και νόμιμο και ηθικό.

Παλαιότερα άρθρα: