Γιατί παραιτήθηκε ο Πέτρος Μάρκαρης από την προεδρία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Διαβάστε επίσης

Tην παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης.

Με την επιστολή του ο κ. Μάρκαρης τονίζει ότι “οι σχέσεις μεταξύ των μελών του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις”, τονίζοντας ότι “Αυτή η αρνητική τροπή στις συνεδριάσεις του ΔΣ είχε ως αφετηρία την προκήρυξη της θέσης του γενικού διευθυντή του ΕΚΚ και τις διεργασίες που ακολούθησαν ως τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας”.

Επιρρίπτει, μάλιστα, ευθύνη στο υπουργείο Πολιτισμού, αφού, όπως εξηγεί, “η αδράνεια που επέδειξε και η διατήρηση της εκκρεμότητας επιβάρυναν το κλίμα”.

Και αναφερόμενος στην απόφασή του να παραιτηθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αναφέρει: “Ο μόνος λόγος, για τον οποίο άντεξα ως σήμερα τις μετωπικές σύγκρουσεις, επιθέσεις και τις εκατέρωθεν καταγγελίες που διέπουν τις σχέσεις των μελών του ΔΣ του ΕΚΚ, εντός και εκτός των συνεδριάσεων του, ήταν η επιθυμία μου να εγκρίνει το ΔΣ ως το τέλος του παρελθόντος χρόνου τις αξιολογηθείσες προτάσεις για τη χρηματοδότηση ταινιών, ούτε ώστε οι δημιουργοί του κινηματογραφικού χώρου να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις ταινίες τους.

Από τη στιγμή που ο στόχος αυτός επετεύχθη, θεωρώ υποτιμητικό έως προσβλητικό για το άτομο μου να συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα του προέδρου του ΔΣ του ΕΚΚ. Καλώς ή κακώς δε διαθέτω προσόντα διατητή αγώνων πυγμαχίας, ούτε και έχω ασκηθεί στις πολεμικές τέχνες”.

Παλαιότερα άρθρα: