Γιατί περπατάμε μέσα στο σπίτι όταν μιλάμε στο τηλέφωνο

75b0649998b69fee4ccffb6219ede21f_XL
Διαβάστε επίσης

Είναι ένα από τα μεγάλα ερωτήματα, ειδικά τα τελευταία χρόνια που έχουν αναβαθμιστεί τα κινητά τηλέφωνα και οι ασύρματες συσκευές.

Πόσες φορές σας έχει τύχει να περπατάτε μέσα στο δωμάτιο πάνω-κάτω, ή από δωμάτιο σε δωμάτιο όταν μιλάτε στο τηλέφωνο; Η απάντηση είναι εύκολη: Σχεδόν πάντα!

Γιατί όμως γίνεται αυτό; Παρότι δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επιστημονική μελέτη για τον λόγο που γίνεται αυτό, πολλές έρευνες που σχετίζονται με το θέμα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Είναι γνωστό ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος ενεργοποιείται και λειτουργεί καλύτερα, όταν είμαστε όρθιοι και όταν περπατάμε. Πολλοί επιστήμονες, καλλιτέχνες, ποιητές, συγγραφείς και συνθέτες υιοθετούν αυτή την μέθοδο για την παραγωγή ιδεών.

Όταν μιλάτε στο τηλέφωνο και επικεντρώνεστε στη συνομιλία σας, ο εγκέφαλός σας αλλάζει εστίαση και επικεντρώνεται στον “τόπο” όπου γίνεται το τηλεφώνημα. Αν παρακολουθήσετε ανθρώπους που είναι σε βαθιά συνομιλία, θα προσέξετε ότι συνήθως κοιτούν προς τα κάτω κινούνται αργά. Ως αποτέλεσμα οι εξωτερικές επιρροές από το περιβάλλον τους εκείνη τη στιγμή ελαχιστοποιούνται και υποσυνείδητα το σώμα τους, τους λέει να περπατήσουν για να μπορέσουν να σκεφτούν καλύτερα και να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στην συνομιλία.

Είναι το ίδιο όπως όταν οι άνθρωποι τρίβουν το πηγούνι ή το παίζουν με τα δάχτυλα των χεριών τους σε μια επαγγελματική συνάντηση (αν και αυτό είναι και μια μέθοδος ανακούφισης από το στρες).

Παλαιότερα άρθρα:

7 απαντήσεις στο “Γιατί περπατάμε μέσα στο σπίτι όταν μιλάμε στο τηλέφωνο”

  1. 247243 663615Couldn?t be developed any far better. Reading this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this. I will forward this report to him. Pretty certain he will possess a great read. Thanks for sharing! 905868

Σχολιάστε