Γιούνκερ: Οι Ιταλοί να δουλεύουν περισσότερο και να είναι λιγότεροι διεφθαρμένοι

Διαβάστε επίσης

Νέο σάλο στη Ρώμη εγείρουν οι διατυπώσεις, αυτή τη φορά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγες ημέρες μετά τις «εμπρηστικές» δηλώσεις του Επιτρόπου Προϋπολογισμού, Γκίντερ Έτινγκερ, o οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά, οι χρηματαγορές “θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν” .

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, ο Γιούνκερ φέρεται να δήλωσε ότι οι Ιταλοί πρέπει να δουλεύουν περισσότερο, να είναι λιγότερο διεφθαρμένοι και να μην επιρρίπτουν όλα τα προβλήματα της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμα, φέρεται να είπε πως είναι “βαθιά ερωτευμένος” με την “bella Italia”, αλλά δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι για όλα τα προβλήματα της χώρας ευθύνεται η Ε.Ε. ή η Κομισιόν.

“Οι Ιταλοί πρέπει να φροντίσουν για τις φτωχότερες περιοχές της Ιταλίας. Αυτό σημαίνει, περισσότερη δουλειά· λιγότερη διαφθορά· σοβαρότητα. Θα τους βοηθήσουμε, όπως κάναμε ανέκαθεν. Αλλά ας μην παίζουμε αυτό το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών στην ΕΕ. Μια χώρα είναι μια χώρα, ένα έθνος είναι έθνος. Πρώτα οι χώρες, δεύτερη η Ευρώπη”, τόνισε.

Όπως εξήγησε, αυτήν την εβδομάδα θα ήταν προτιμότερο “να είναι κανείς σιωπηλός, συνετός και επιφυλακτικός” όταν καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις για την Ιταλία και κατέληξε λέγοντας: “Εμπιστεύομαι πλήρως την ιδιοφυΐα του ιταλικού λαού”.

Παλαιότερα άρθρα: