Guardian: Οι 10 «ήσυχοι» ελληνικοί προορισμοί που πρέπει να πάμε μετά την πανδημία

Διαβάστε επίσης

Κατάλογο με τους ελληνικούς προορισμούς που προσφέρονται για ήρεμες διακοπές μακριά από την πολυκοσμία μετά την πανδημία, καθώς δεν συγκεντρώνουν μαζικά πλήθη τουριστών, δημοσιοποίησε η εφημερίδα Guardian με την Άνδρο να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

O Guardian ξεκινάει το αφιέρωμά του τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια λέξη στα χείλη αρκετών ταξιδιωτών ανά τον κόσμο. Το Μέσο κάνει αναφορές στην ελληνική κουλτούρα η οποία είναι η επιτομή της λέξης φιλοξενία και στη συνέχεια απαριθμεί τα δέκα νησιά που προτείνει στους βρετανούς για την ξεκούρασή τους, έπειτα από έναν επίπονο χρόνο πανδημίας που έχει επισκιάσει τον πλανήτη.

Η λίστα ξεκινάει με την Άνδρο την οποία οι Βρετανοί μνημονεύουν για τα γραφικά της χωριά, το καλό φαγητό και τις πολλές και όμορφες παραλίες της.

Ως ένα κράμα Καραϊβικής και Ελβετίας είναι για τον Guardian η Εύβοια η οποία τονίζεται ότι είναι μια “ρηγμένη” τοποθεσία λόγω του γεγονότος ότι όλοι ψάχνουν έναν πιο φαντεζί προορισμό για τις διακοπές τους.

Το Γαλαξίδι έχει την ατμόσφαιρα ενός ελληνικού νησιού και βρίσκεται κρυμμένο στον Κόλπο του Κορινθιακού, λέει η συντάκτρια του άρθρου, προτρέποντας τους τουρίστες να το επισκεφθούν για την ησυχία που προσφέρει.

Τα καλά πράγματα έρχονται σε όσους περιμένουν, τονίζεται για την Φολέγανδρο, με την υποσημείωση ότι το νησί απέχει επτά ώρες από τον Πειραιά με πλοίο. Μια “μικρή Σαντορίνη” σας περιμένει ώστε να εξερευνήσετε τις φοβερές πλατείες και τις παραλίες της.

Η Λέρος είναι το επόμενο νησί του αφιερώματος. Ο Guardian αναφέρει ότι προσφέρεται για ήσυχες διακοπές και για όσους αγαπούν τα δέντρα και το πράσινο.

Τα Κύθηρα είναι ο επόμενος προορισμός. «Καταρράκτες, φαράγγια, πόλεις μεσαιωνικού φρουρίου, παραλίες – τα έχει όλα. Και επειδή το να φτάσετε εκεί μοιάζει να ταξιδεύετε στο τέλος της Γης – προσφέρει επίσης μια αίσθηση περιπέτειας», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Η Αστυπάλαια είναι το μέρος που ονειρεύονται όσοι θέλουν να ξεφύγουν. Είναι νησί σε άγονη γραμμή όμως θα ανταμειφθείτε από τη φιλοξενία των κατοίκων και τις παρθένες παραλίες της.

Στη Σύρο ο επισκέπτης νιώθει τη μοναδικότητα των ελληνικών νησιών. Προσφέρεται για την έντονη ζωή της και για όσους στις διακοπές τους δεν είναι του δόγματος “φάτε, κολυμπήστε, κοιμηθείτε”.

Στο Πήλιο ο επισκέπτης θα μπορέσει να θαυμάσει την άγρια φύση που σου προσφέρουν τα βουνά και την ομορφιά των παραθαλάσσιων τοπίων. Οι απότομοι βράχοι στην ανατολική του πλευρά βυθίζονται δραματικά στο Αιγαίο, στα δυτικά του είναι ο προστατευμένος Παγασητικός κόλπος, και ανάμεσα σε γραφικά χωριά και πράσινες δασώδεις κοιλάδες.

Τελευταίος προορισμός είναι η Μάνη. Στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, αυτή είναι μια άγρια, τραχιά περιοχή που μερικές φορές θυμίζει την Τοσκάνη. Τα μεσαιωνικά φρούρια και τα χωριά του πύργου βρίσκονται στο εντυπωσιακό τοπίο και οι ελαιώνες φτάνουν στον ορίζοντα. Σήμερα η Μάνη προσφέρει ήσυχο καταφύγιο σε μια περιοχή που κυριαρχούσαν κάποτε από οικογενειακές διαμάχες και βεντέτες.

Η λίστα του Guardian:

  • Άνδρος
  • Εύβοια
  • Γαλαξίδι
  • Φολέγανδρος
  • Λέρος
  • Κύθηρα
  • Αστυπάλαια
  • Σύρος
  • Πήλιο
  • Μάνη
Παλαιότερα άρθρα: