Η Αμερικανική πρεσβεία και ο ρόλος του Παρασκευόπουλου

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Η αμερικανική πρεσβεία είχε προειδοποιήσει το Μαξίμου για τον Παρασκευόπουλο εδώ και καιρό τόσο για τις «ύποπτες» κινήσεις όσο και για κάποια περίεργα τηλεφωνήματα που δεχόταν.

Η υπόθεση φαίνεται να έχει ζουμί και κυρίως ίντριγκες που δύσκολα θα αποφευχθούν αν επιβεβαιωθούν οι υποψίες για τις πιθανές «παρακλήσεις» των τρομοκρατών προς την πολιτική εξουσία για κάθε λογής χάρη.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ εδώ και καιρό σύμφωνα με πληροφορίες μου είχε φροντίσει να δοθεί το μήνυμα προς τα έξω ότι ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, θα έπρεπε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και στα συμφέροντα που διαφυλάσσουν την ασφάλεια των αμερικανών πολιτών και της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Από τις εξελίξεις που βλέπουν σιγά σιγά το φως της δημοσιότητας . προκύπτει ότι το μήνυμα δεν ελήφθη.

Έχω αναφέρει πολλάκις την σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με κακοποιά στοιχεία αλλα μέχρι πρότινος αυτή περιορίζονταν σε εθιμοτυπικές αριστερές δηλώσεις υποστήριξης. Όμως Επειδή με τα θέματα της τρομοκρατίας δεν «παίζουν» οι Αμερικανοί, αλλά και η διεθνής κοινή γνώμη δεν είναι λίγοι εκείνοι που ταυτίζουν μια ενδεχόμενη αποφυλακιση για «εκπαιδευτικούς» λόγους του Ν.Ρωμανού με τις πιέσεις που ανέδειξαν και τα απορρήτου τηλεγραφήματα από Ατλαντικός μεριά.

Τέλος ευελπιστώ να δωθεί μια επαρκής ερμηνεία από την κυβερνήση όχι με λόγια αλλα με πράξεις επιτέλους που θα απ ασφαλίσουν από τα χέρια της ίσως την πιο κρίσιμη χειροβομβίδα κοινής γνώμης.ι

Παλαιότερα άρθρα: