Η απάντηση Δένδια στο δημοσίευμα του rizopoulospost”

Διαβάστε επίσης

Ο ΥΠΕΘΑ κ. Ν. Δένδιας απέστειλε προς την ιστοσελίδα μας την κάτωθι επιστολή, την οποία και αναδημοσιεύουμε αυτούσια:
“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 17.01.2015
.
Προς: Τον Διαχειριστή της Ιστοσελίδας rp.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Θέμα: Απάντηση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στην ιστοσελίδα rp.gr

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι στην ιστοσελίδα που διατηρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση ‘https://www.rp.gr” αναρτήσατε στις 16.01.2015 κείμενο υπό τον τίτλο «Ο τζάμπας υπουργός», όπου, μεταξύ διαφόρων άλλων ανακριβειών περί ατελειών βουλευτών κατά την προεκλογική περίοδο και υπουργικών αποζημιώσεων, αναφέρετε ότι πραγματοποίησα εκδήλωση με προσκεκλημένους Δημάρχους της εκλογικής περιφέρειας Β’ Αθήνας, με δαπάνη των φορολογουμένων, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η εν λόγω ανάρτηση τυγχάνει αναληθής και υποβολιμαία, προς αποκατάσταση δε της αλήθειας σας πληροφορώ ότι στη Λέσχη Αξιωματικών, όπως είχα κάθε δικαίωμα να κάνω ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρέθεσα κατά την περίοδο των εορτών ένα γεύμα σε φίλους και αιρετούς που γνωριζόμαστε και συνεργαζόμαστε χρόνια, τη δαπάνη του οποίου κατέβαλα προσωπικά και όχι με επιβάρυνση οποιουδήποτε άλλου, όπως προκύπτει από τα οικεία παραστατικά.
Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά θα ήταν άλλωστε ξένη προς τη διαδρομή μου στο δημόσιο βίο, γεγονός που δεν είστε, βέβαια, υποχρεωμένος να γνωρίζετε. Είχατε, όμως, την υποχρέωση, από άποψη δεοντολογίας, πριν προβείτε στην ως άνω ανάρτηση, να ζητήσετε το σχόλιο μου, τώρα δε που γνωρίζετε την αλήθεια, οφείλετε να προβείτε στην εντός είκοσι τεσσάρων ωρών δημοσίευση της απάντησής μου αυτής και την απόσυρση της ως άνω ανάρτησης, διαφορετικά θα υποχρεωθώ να καταφύγω στην προστασία του νόμου.

Νίκος Δένδιας.”

Η απάντηση του rp.gr:

Σ.Σ: Με τον κ. Δένδια δεν έχουμε τίποτα προσωπικό. Ούτε τον ξέρουμε, ούτε μας ξέρει. Γράψαμε αυτό που και ο ίδιος επιβεβαιώνει για το γεύμα με φίλους του και δημάρχους στη Λέσχη Αξιωματικών την περίοδο των εορτών που στην ουσία ήταν η εκκίνηση της  προεκλογικής περιόδου. Κανείς δεν είναι αφελής για να πιστεύει πως πήγαν εκεί για να του πουν τα κάλαντα και να τους κεράσει μελομακάρονα….

Το γράψαμε και δεν το διαπραγματευτήκαμε με τον κ. Υπουργό,  γιατί αυτή είναι η διαφορά της αποστολής μας. Να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Άλλωστε κι ο πρωθυπουργός γι αυτό δεν πήγε στο Παρίσι να πει “Je Suis Charlie” και να υπερασπιστεί την ελεύθερη έκφραση;  Φανταζόμαστε όχι μόνο για την Γαλλία αλλά και για την Ελλάδα.

Για αυτό και στις απειλές που δεχθήκαμε από συνεργάτες του για εξώδικα και μηνύσεις, απαντήσαμε με το μόνο τρόπο που επιτάσσει η δεοντολογία. Ζητήσαμε να έχουμε την απάντησή του, μαζί με την απόδειξη πληρωμής της εκδήλωσης. Τελικά μετά από 24 ώρες ήρθε η απάντηση, χωρίς όμως να συνοδεύεται από την απόδειξη πληρωμής. Την απάντηση τη δημοσιεύουμε αυτούσια. Το ίδιο θα πράξουμε εάν μας σταλεί και η απόδειξη που θα βεβαιώνει πως οι υπουργοί μας δεν κάνουν πάρτι και events «εις υγείαν» των ανελέητα φορολογούμενων πολιτών.

 

Η Δ/νση Σύνταξης του Rizopoulos Post

 

Παλαιότερα άρθρα: