Η απάντηση της Κωνσταντοπούλου σε όσους ζητούν την απομάκρυνσή της (ΒΙΝΤΕΟ)

zoi_konstantopoulou1
Διαβάστε επίσης

Την απάντηση της σε όλους όσους ζητούν την απομάκρυνσή της έδωσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στο συνέδριο για την “Ανάδυση της Δημοκρατίας”.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που της απηύθυναν ανέφερε χαρακτηριτικά ότι “το Σύνταγμα προβλέπει διάκριση των εξουσιών και ο λόγος για τον οποίο προβλέπει διάκριση εξουσιών είναι ακριβώς για να προστατεύει την ανεξάρτητη λειτουργία της κάθε εξουσίας”, τονίζοντας ότι “καμία εξουσία δεν μπορεί να επεμβαίνει στην άλλη παρά μόνο στο πλαίσιο που προβλέπει το Σύνταγμα”.

“Σε μια δημοκρατία λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών, σε μια δημοκρατία το κοινοβούλιο έχει διττό ρόλο, νομοθετικό και ελεγκτικό. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έχουμε νομοθετικό έργο στη Βουλή και κοινοβουλευτικό έλεγχο. Και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τον έλεγχο δηλαδή της κυβέρνησης από τους βουλευτές δεν τον κάνει μόνο η αντιπολίτευση τον κάνουν όλοι οι βουλευτές” συνέχισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παλαιότερα άρθρα:

4 απαντήσεις στο “Η απάντηση της Κωνσταντοπούλου σε όσους ζητούν την απομάκρυνσή της (ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. 791752 752650What a exceptional viewpoint, nonetheless is just not produce every sence by any means discussing this mather. Just about any technique thanks and also i had try and discuss your post directly into delicius but it surely appears to be an concern within your blogging is it possible you must recheck this. thank you just as before. 897660

Σχολιάστε