Η Apple ισχυροποιεί την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Διαβάστε επίσης

Σε αναπροσαρμογή των ελέγχων απορρήτου των συσκευών αλλά και των υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους προχωρά ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Apple, προκειμένου να συμμορφωθεί με τον νέο κανονισμό της Ε.Ε., που τίθεται σε ισχύ στις 25 Μαΐου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Bloomberg, η Apple θα αλλάξει την ιστοσελίδα της δίνοντας στους χρήστες της, τους επόμενους μήνες, τη δυνατότητα να αποκτήσουν αντίγραφο για τα δεδομένα που αποθηκεύει η εταιρεία. Επίσης, η ιστοσελίδα θα επιτρέπει στους πελάτες να διορθώσουν προσωπικές πληροφορίες, να απενεργοποιούν τον λογαριασμό τους ή και να το διαγράψουν. Οι νέοι έλεγχοι απορρήτου από την Apple έχουν ως στόχο να προσαρμοστεί η εταιρεία στη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία, λίγες μέρες μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica και την υφαρπαγή προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook. Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι αλλαγές στο λογισμικό της Apple είχαν δοκιμαστεί από την εταιρεία από τον Ιανουάριο και έτυχε να ανακοινωθούν σε μια περίοδο έντονης συζήτησης για την προστασία και την παρακολούθηση των προσωπικών δεδομένων.

Ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Αpple, είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του στην Κίνα ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών. «Η δυνατότητα που μπορεί να έχει ο καθένας να γνωρίζει τι έχεις αναζητήσει όλα αυτά τα χρόνια, ποιες είναι οι επαφές σου, ποιες είναι οι επαφές των οικείων σου, όσα σου αρέσουν, όσα δεν σου αρέσουν, καθώς και κάθε λεπτομέρεια της ζωής σου, κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε να υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τιμ Κουκ.

Παλαιότερα άρθρα: