Η ατυχής επικοινωνιακή κίνηση της ΝΔ με τη ζωή της «Λίνας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η περίοδος που διακυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ μικρή με αποτέλεσμα να είναι περιορισμένα τα θέματα στα οποία μπορεί να εστιασθεί η προεκλογική κριτική από το αντίπαλο στρατόπεδο.
Ένα από αυτά που θεωρείται κομβικό και δικαίως είναι η επιβολή των capital controls ως αποτέλεσμα της διαπραγματευτικής τακτικής του Μαξίμου.

Η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθειά της να καυτηριάσει το ζήτημα και τις συνέπειές του, δημιούργησε το προεκλογικό σποτ με μία ημέρα από τη ζωή της Λίνας. Η Λίναμ φαίνεται να δυσκολεύεται οικονομικά, αφού δεν μπορεί να διαθέσει για βενζίνη περισσότερα από ευρώ. Ωστόσο ζει σε ένα πολύ όμορφο διαμέρισμα και έχει ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

Διερωτώμεθα, λοιπόν να στην προσπάθειά τους οι δημιουργοί του σποτ να δώσουν έναν ποπ και ιλουστρασιόν χαρακτήρα στο σποτάκι τους τελικά ενήργησαν εναντίον ακριβώς αυτού που ήθελαν να περάσουν.

Πάντως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το σποτ μιλά για απολύσεις λόγω των capital controls και δείχνει τη Λίνα να παρηγορεί απολυμένη συνάδελφό της. Τη στιγμή εκείνη όμως στον θεατή έρχονται αβίαστα και αναμνήσεις από την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπου τα ποσοστά ανεργίας ειδικά στους νέους εκτινάχτηκαν στα ύψη. Προφανώς η διευκρίνηση ότι αναφέρεται στις θέσεις εργασίας που χάθηκαν λόγω των capital controls δεν είναι αρκετή για να παρηγορηθεί ο ψηφοφόρος ότι με αλλαγή της κυβέρνησης τα πράγματα με την ανεργία θα ήταν πολύ καλύτερα.

https://www.youtube.com/watch?v=EBNLBIp44Y0

Παλαιότερα άρθρα: