Η Βιάννος τιμά τους Γερμανούς που πλήρωσαν 875€ για τις γερμανικές αποζημιώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Το ζευγάρι των Γερμανών, Ludwig Zacaro και Nina Lahge που κατέβαλαν από 875 ευρώ ο καθένας υπέρ της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου, ποσό που σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους , αναλογεί σε κάθε Γερμανό πολίτη και πρέπει να καταβληθεί στα θύματα του ναζισμού στη χώρα μας, θα τιμήσει ο δήμος Βιάννου Ηρακλείου το ολοκαύτωμα του οποίου είναι το δεύτερο πανελλαδικά σε αριθμό θυμάτων.

Έτσι όπως ανακοινώθηκε σήμερα η δημοτική αρχή Βιάννου προτείνει την ανακήρυξη του Ludwig Zacaro και της Nina Lahge σε επίτιμους δημότες του δήμου στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Μαρτίου και ώρα 10:30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου.

«Η πράξη των ανθρώπων αυτών, έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό, που βάζει την πολιτική ηγεσία της χώρας των μπροστά στις ευθύνες και στο χρέος της. Ταυτόχρονα, καταδεικνύεται με τρόπο μη αμφισβητήσιμο, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του γερμανικού λαού, γνωρίζει τι υπέστη ο λαός μας από το ναζισμό και θεωρούν παντελώς άδικη της πολιτική της σημερινής Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα» αναφέρει μεταξύ άλλων στην εισήγηση του ο δήμαρχος Βιάννου.

Την πρόταση αυτή της δημοτικής αρχής, όπως ανακοινώθηκε , στηρίζει και ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου Αριστομένης Συγγελάκης ο οποίος τόνισε, για άλλη μια φορά, το ιστορικό χρέος της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα και κάλεσε την ηγεσία της Γερμανίας να παραδειγματισθεί από την στάση των απλών Γερμανών Πολιτών. Παράλληλα η Ένωση Θυμάτων Βιάννου θα τιμήσει το ζευγάρι των Γερμανών εγγράφοντας τους ως επίτιμα μέλη της.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, το  ζευγάρι των Γερμανών:

Παλαιότερα άρθρα: