Η Δύση αδειάζει τελείως τον Ερντογάν. Ρωσογαλλικός συνασπισμός

Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση «άδειασμα» του καθεστώτος Ερντογάν από τη Μόσχα με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να ενισχύει τη συνεργασία του με τη Δύση στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους προβληματίζοντας τον… Σουλτάνο του Βοσπόρου.

Επιδεικνύοντας την στρατιωτική δύναμη της χώρας του με την εγκατάσταση του νέου αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S- 400 σε αεροπορική βάση έξω από τη Λατάκια, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανεβάζει τους τόνους εμε στόχο να πάρει εκδίκηση από την Άγκυρα – κυρίως οικονομική. Ολάντ και Πούτιν έδωσαν χτες τα χέρια με τον Ρώσο πρόεδρο να δηλώνει από τη Μόσχα ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον διεθνή συνασπισμό στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ γεγονός που φέρνει σε δεινή θέση την κυβέρνηση της Άγκυρας.

Μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ο πρόεδρος Ολάντ έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο από την πλευρά της Δύσης στις συνομιλίες για την ειρήνευση στη Συρία και την αντιμετώπιση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

Σε έναν μαραθώνιο επαφών που ξεκίνησε από την Ουάσινγκτον όπου συναντήθηκε με τον Μπαράκ Ομπάμα και συνεχίστηκε με επαφές με ευρωπαίους ηγέτες, ο γάλλος πρόεδρος ωθεί τους εταίρους για διεθνή συμμαχία και δράση απέναντι στο ISIS.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η απραξία της λεγόμενης «Δυτικής Συμμαχίας» κατά του Ισλαμικού κράτους μετά το λουτρό αίματος στο Παρίσι, δεν ικανοποιεί τον Ολάντ.

Η επίσκεψη στη Μόσχα σηματοδοτεί τη στροφή της πολιτικής της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις είναι οι μόνες που μετά από πρόσκληση του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ χτυπούν αποτελεσματικά τους τρομοκράτες της Συρίας.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η Δύση δεν μπορεί πλέον να εθελοτυφλεί και να επιμένει στην πολιτική «απομόνωσης» και «τιμωρίας» της Ρωσίας με τις συνεχιζόμενες κυρώσεις, αλλά και την εμμονή στην ρήξη με το καθεστώς Ασαντ. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Ολάντ, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ που παραμένουν αμήχανες και εγκλωβισμένες στην αδιέξοδη πολιτική τους, επαναφέρει στην δυτική ατζέντα το θέμα της Ουκρανίας, των κυρώσεων και της συμμαχίας με τη Ρωσία απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος.

με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα και Σύγχρονη Ρωσία

Παλαιότερα άρθρα: