Η ΕΕ για την ιλαρά: Ιταλία, Ρουμανία και Ελλάδα «εξάπλωσαν» τα κρούσματα μέχρι τη Βρετανία

ILARA
Διαβάστε επίσης

Τα κρούσματα της ιλαράς «σαρώνουν» την Ευρώπη, προειδοποιεί η ειδική υπηρεσία ασθενειών της ΕΕ.

Οι περιπτώσεις που ασθενείς κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους από την ιλαρά τριπλασιάστηκαν στην Ευρώπη το περασμένο έτος εξαιτίας της επιδημίας που έφτασε ακόμη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει η Indepedent.   Τα στοιχεία για το 2017, τα οποία δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, δείχνουν ότι 14.451 κρούσματα καταγράφηκαν σε 30 χώρες το 2017, σε σύγκριση με 4.600 τους προηγούμενους 12 μήνες.

Από τις αρχές του 2016 υπήρξαν 50 θάνατοι λόγω της επανεμφάνισης της νόσου στην ΕΕ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότερες από 100 περιπτώσεις ιλαράς έχουν επιβεβαιωθεί σε έξι διαφορετικές περιοχές της χώρας.   Οι ειδικοί λένε ότι οι ασθενείς νόσησαν έπειτα από επίσκεψη σε χώρες όπως η Ελλάδα (όπου υπήρχαν 1.463 περιπτώσεις), η Ρουμανία (10.623), η Ιταλία (4.991) και η Γερμανία (926).

«Τα κρούσματα συνεχίζουν να εξαπλώνονται, παρά την πλήρη πρόληψη της νόσου με εμβόλια» προειδοποιούν οι ειδικοί.   «Το κίνημα κατά του εμβολιασμού ενισχύει αυτή την κατάσταση. Τα κρούσματα ιλαράς εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Βρετανίας φέτος, με τον αρμόδιο φορέα δημόσιας υγείας της Αγγλίας να καταγράφει πολλά περιστατικά στο Sussex, στη West Midlands, στο Manchester.

Υπήρξαν τουλάχιστον 36 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ιλαράς στην Αγγλία το 2018» αναφέρει το δημοσίευμα.   Η Δρ Mary Ramsay, επικεφαλής του βρετανικού φορέα δημόσιας υγείας, δήλωσε: Τα κρούσματα ιλαράς που βλέπουμε σήμερα στην Αγγλία συνδέονται με τις τρέχουσες μεγάλες «εστίες» στην Ευρώπη. Τα άτομα που έχουν ταξιδέψει πρόσφατα ή σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Ρουμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Γερμανία και δεν έχουν εμβολιαστεί επαρκώς είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα».

Οι γονείς σε όλη την Ευρώπη πρέπει να είναι προσεκτικοί και να εμβολιάζουν τα παιδιά τους μέχρι την ηλικία ενός έτους, σημειώνεται.

Πηγή:lifo.gr

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε