Η Ελλάδα πέρασμα τζιχαντιστών

europaiki_odigia_prosfyges
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από τις Γαλλικές αρχές δύο εκ των τρομοκρατών που Παρισιού έχουν περάσει μέσα από τα καραβάνια των προσφύγων και μεταναστών εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη αυτών των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο. Η χώρα μας λόγω του τεράστιου αριθμού εισερχομένων αλλοδαπών αντιμετωπίζει κίνδυνο να καταστεί μόνιμος ενδιάμεσος σταθμός εισροής και εκροής ακραίων μουσουλμάνων. Απαιτείται ιδιαίτερη επαγρύπνηση των ελληνικών αρχών ασφαλείας, διακλαδικότητα, ευρωπαϊκή και διεθνή συνεργασία καθώς και αυστηρός έλεγχος των συνόρων.

Κομβική σημασία διαδραματίζει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (η γνωστή σε όλους μας Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία). Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η δημιουργία βάσης δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού που θα συλλέγεται από όλους τους πρόσφυγες και τους αλλοδαπούς που εισέρχονται και αντίστοιχα μέσω της ύπαρξης στοιχείων που ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας θα ταυτοποιούνται εφόσον πρόκειται για ύποπτους για σχέση με τρομοκρατία.

Πρόθεση των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να καταστήσουν σαφές πως η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο να εξέλθει από τη Σέγκεν. Σε περίπτωση που συμβεί πρόκειται για καταστροφική απόφαση με απρόβλεπτες συνέπειες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Ήδη σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής έχουν αποσταλεί ειδικά εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα κλιμάκια ανά την επικράτεια και ειδικότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων με στόχο να συλλέγουν πληροφορίες από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για άτομα που έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος.

Δυστυχώς, η πολιτική των ανοιχτών συνόρων οδήγησε την χώρα μας να δεχθεί έναν τεράστιο αριθμό αλλοδαπών με άγνωστες συνέπειες. Δυστυχώς, φαίνεται πως κατόπιν εορτής έρχεται η μέριμνα και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής.

Δεδομένου, πως η Ισλαμική απειλή του ISIS θα απασχολεί τις ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας για το προσεχές χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία και η Ε.Υ.Π οφείλουν να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και με την δέουσα πολιτική βούληση να εξασφαλίσουν πως η Ελλάδα θα παραμένει μια ασφαλής χώρα δίχως να δεχθεί κάποιο επικοινωνιακό πλήγμα από δηλώσεις ξένων αξιωματούχων.

Παλαιότερα άρθρα: