Η φωτογραφία που δείχνει τι σημαίνει πραγματικά η μετανάστευση στη Βρετανία

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Γιώτα Μπουγά

Η φωτογραφία μιας χειρουργικής ομάδας του βρετανικού συστήματος υγείας με γιατρούς και νοσοκόμους που προέρχονται από διάφορες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Η φωτογραφία με τον τίτλο “Εμείς είμαστε η Ευρώπη!” απεικονίζει τρεις νοσηλευτές από την Ισπανία, έναν ιρλανδό ακτινολόγο, ένα γερμανό αναισθησιολόγο και δύο ουρολόγους, έναν Έλληνα κι έναν Βρετανό πακιστανικής καταγωγής.

Ο Junaid Masood, μέλος της πολυεθνικής αυτής ομάδας, δημοσίευσε την εικόνα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Homerton στο ανατολικό Λονδίνο, σχολιάζοντας ότι η μετανάστευση είναι “η ραχοκοκαλιά” του βρετανικού συστήματος υγείας.

Σημείωσε, επίσης, ότι “σήμερα εργαζόμαστε σκληρά για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Αυτή είναι η συμβολή των ευρωπαίων φίλων μας στο σύστημα υγείας της χώρας”.

Οποιοδήποτε παραιτέρω σχόλιο νομίζω είναι περιττό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μια αντίστοιχη φωτογραφία θα μπορούσε να έχει προέλθει από τον επιχειρηματικό χώρο, την πληροφορική, τις κατασκευές, την εκπαίδευση ή τον τραπεζικό τομέα. Οι ευρωπαίοι μετανάστες είναι η ραχοκοκαλιά πολλών κλάδων στο μέχρι και σήμερα πολυεθνικό Ηνωμένο Βασίλειο.

nhs

πηγή: independent.co.uk

Παλαιότερα άρθρα: