Η Γερμανία παρασημοφόρησε των επιζώντα του Ολοκαυτώματος, Χάιντς Κούνιο, στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Τιμητική διάκριση από τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Μάικλ Ροθ έλαβε σήμερα ο Χάιντς Κούνιο ένας από τους 15 εν ζωή που σώθηκαν από το ολοκαύτωμα στα στρατόπεδα των ναζιστών. Ο κ. Ροθ απένειμε στον 88χρονο τέως πρόεδρο της ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης τον Σταυρό της Αξίας Ά Τάξεως του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

«Αισθάνομαι λίγο αμήχανα γιατί δεν έχω καταλάβει τους λόγους που με κάνουν να δικαιούμαι αυτό το παράσημο», τόνισε ο Χάιντς Κούνιο συμπληρώνοντας ότι το αφιερώνει σε όλα τα θύματα του ολοκαυτώματος και ιδιαίτερα στου 50.000 Θεσσαλονικείς Εβραίους που δεν αντίκρισαν ξανά την αγαπημένη τους πόλη.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι σημαντική μέρα για μένα γιατί γίνεται η παρασημοφόρηση ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου που συνέβαλε στην διατήρηση της μνήμης και στην προώθηση των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Ο κ. Ροθ δήλωσε παράλληλα ότι θα καταθέσει στεφάνι στον Χορτιάτη. «Θα επισκεφθώ με συγκίνηση το χωριό στο οποίο η χώρα μου προκάλεσε τόσο πολύ πόνο και μεγάλη καταστροφή. Θα ήθελα να τείνω μια χείρα συμφιλίωσης σε όλα τα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας, παραδεχόμενος τον πόνο που προκαλέσαμε», υπογράμμισε ο κ. Ροθ.

Ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον εμφανώς συγκινημένο Χάινς Κούνιο, ενώ μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Ingo von Voss, και η Καλυψώ Γούλα, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις ΦΩΤΟ και τα VIDEO του Thestival.gr:

hc1

hc2

hc3

hc4

hc5
Παλαιότερα άρθρα: