Η Google ακούει όσα λέμε και … τα καταγράφει

Διαβάστε επίσης

Η Google θα μπορούσε να έχει ένα αρχείο με όλα όσα είπατε γύρω της για χρόνια, και μπορείτε να το ακούσετε μόνοι σας.Η εταιρεία καταγράφει ήσυχα πολλές από τις συνομιλίες που έχουν οι άνθρωποι γύρω από τα προϊόντα της.Το χαρακτηριστικό αυτό λειτουργεί ως ένας τρόπος να επιτρέπεται στους χρήστες να αναζητούν με τη φωνή τους και η αποθήκευση αυτών των εγγραφών υποτίθεται ότι επιτρέπει στη Google να βελτιώσει τα εργαλεία αναγνώρισης της γλώσσας καθώς και τα αποτελέσματα που δίνει στους ανθρώπους.Αλλά έρχεται επίσης με έναν εύκολο τρόπο ακρόασης και διαγραφής όλων των πληροφοριών που συλλέγει. Αυτό γίνεται μέσα από μια ειδική σελίδα που συγκεντρώνει τις πληροφορίες που έχει η Google για εσάς.Βρίσκεται από την επικεφαλίδα στη σελίδα του ιστορικού της Google και εξετάζοντας τη μεγάλη λίστα των εγγραφών. Η εταιρεία έχει μια συγκεκριμένη σελίδα ήχου και μια άλλη για δραστηριότητα στο διαδίκτυο, η οποία θα σας δείξει παντού η Google έχει ένα αρχείο από εσάς που βρίσκεστε στο διαδίκτυο.

Η νέα πύλη εισήχθη τον Ιούνιο του 2015 και συνεπώς ήταν ενεργή για το τελευταίο έτος – πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλέον πιθανόν γεμάτο από διάφορα πράγματα που είπατε, τα οποία νομίζατε ότι θα ήταν ιδιωτικά.

Οι ηχογραφήσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα είδος ημερολογίου, υπενθυμίζοντας σας τα διάφορα μέρη και τις καταστάσεις που εσείς και το τηλέφωνό σας βρίσκεστε. Αλλά υπενθυμίζει επίσης πόση πληροφορία συλλέγεται για εσάς και πόσο ιδιωτική είναι αυτή η πληροφορία.

Θα δείτε περισσότερα αν έχετε τηλέφωνο Android, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή λέγοντας “Εντάξει, Google”. Ωστόσο, ίσως να έχετε επίσης εγγραφές εκεί όπου και αν χρησιμοποιείτε συσκευές που έχετε αλληλεπιδράσει με τη Google.

Στη σελίδα, μπορείτε να ακούσετε όλες τις ηχογραφήσεις. Μπορείτε επίσης να δείτε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο καταγραφής του ήχου – είτε μέσω της εφαρμογής Google είτε αλλού – καθώς και οποιαδήποτε μεταγραφή των όσων είπαν αν η Google την έχει μετατρέψει σε κείμενο με επιτυχία.

Αλλά ίσως ο πιο χρήσιμος – και λιγότερο ανεπιθύμητος – λόγος να επισκεφτείτε τη σελίδα είναι να διαγράψετε τα πάντα από εκεί, αν το επιθυμείτε. Αυτό μπορεί να γίνει είτε επιλέγοντας συγκεκριμένες εγγραφές είτε διαγράφοντας τα πάντα με ένα πάτημα.

To delete particular files, you can click the check box on the left and then move back to the top of the page and select “delete”. To get rid of everything, you can press the “More” button, select “Delete options” and then “Advanced” and click through.

The easiest way to stop Google recording everything is to turn off the virtual assistant and never to use voice search. But that solution also gets at the central problem of much privacy and data use today – doing so cuts off one of the most useful things about having an Android phone or using Google search.

Παλαιότερα άρθρα: