Η ISIS θησαυρίζει σκορπώντας «λευκό θάνατο» στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Οι πιο πλούσιοι εγκληματίες σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο είναι μουσουλμάνοι. Σύμπτωση; Μάλλον όχι…Η ειρωνεία ωστόσο είναι ότι τα εισοδήματά τους προέρχονται από «δραστηριότητες» που δήθεν απαγορεύονται στο Ισλάμ: ναρκωτικά, αλκοόλ, πορνεία, τζόγος!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διώξης Ναρκωτικών της Ρωσίας (FSKN), η ISIS εξασφαλίζει ένα «αμύθητο» εισόδημα, διακινώντας το ήμισυ του συνόλου της αφγανικής ηρωίνης στην Ευρώπη.
Ο επικεφαλής της FSKN, Viktor Ivanov, δηλώσεις του οποίου επικαλούνται τα ρωσικά ΜΜΕ, ανέφερε ότι «η διακίνηση της αφγανικής ηρωίνης λειτουργεί σαν “ανανεώσιμη” οικονομική πηγή για τη λειτουργία της οργάνωσης, καθώς οι τζιχαντιστές αποκτούν “αμύθητα” ποσά διοχετεύοντας τα ναρκωτικά, μέσω του αποσταθεροποιημένου Ιράκ και άλλων αφρικανικών χωρών, στην Ευρώπη».
Τον Οκτώβριο, οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν ότι πυρήνες τζιχαντιστών της ISIS που δρουν στην Ευρώπη χρησιμοποιούν το εμπόριο ναρκωτικών για να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις της οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ.
Το ίδιο διάστημα, το περιοδικό «Newsweek» ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές που ζουν στην Ισπανία χρησιμοποιούν την «τεχνογνωσία» και τις «διαδρομές» των διακινητών της ηρωίνης για να εξάγουν λαθραία όπλα στα πεδία των μαχών.
Μάλιστα, το περιοδικό ισχυρίστηκε ότι το λαθρεμπόριο πέρασε «ως κληρονομιά» στα χέρια της ISIS, όταν η οργάνωση πήρε τη «σκυτάλη» στον έλεγχο της περιοχής από την αλ Κάιντα.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η αλ Κάιντα, οι Ταλιμπάν και η αλ Σαμπάαμπ, βγάζουν τα προς το «δολοφονείν» από το εμπόριο ναρκωτικών.

Παλαιότερα άρθρα: