Η κοινωνική αναλγησία της αριστεράς

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποφασίζει να αναστείλει την άδεια λειτουργίας της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε» λόγω υποτιθέμενων τεχνικών λαθών στις μελέτες. Φυσικά, πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα αφού η επένδυση έχει πάρει το πράσινο φως από το Συμβούλιο της Επικρατείας και μάλιστα δύο φορές με τις ξεχωριστές αποφάσεις. Με την 3115/2015 το ΣτΕ κρίνει ως νόμιμη και συμβατή με το ελληνικό Σύνταγμα την παραχώρηση στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε», τμήματος δασών συνολικού εμβαδού 3.273 στρεμμάτων, στις θέσεις «Σκουριές» και «Μαντέμ Λάκκος» του Δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική.

Ενώ με την 3116/2015 το ΣτΕ ακυρώνει σήματα του δασάρχη Αρναίας που εκδόθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, για διακοπή των εργασιών υλοτόμησης στις Σκουριές και κρίνει αναιτιολόγητη την επ’ αόριστον διακοπή των εργασιών υλοτόμησης που είχε ζητήσει το γραφείο του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά τους και να διενεργηθεί επανέλεγχος.

Η κυβέρνηση μέσα στον εκλογικό της πανικό και την επιθυμία της να δαμάσει τα μαινόμενα πλήθη του εκλογικού της ακροατηρίου θυσιάζει τη μεγαλύτερη εθνική επένδυση που απασχολεί 6.000 εργαζομένους απλά και μόνον για να επανεκλεγεί η κυρία Κατερίνα Ιγγλέζη. Μια βουλευτής που η ύπαρξη της βασίζεται στον αγώνα εναντίων των μεταλλείων.

Κι όλα αυτά γιατί η κυβέρνηση «που θα έσκιζε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους» έπρεπε να πάρει και μια απόφαση ώστε να φανεί συνεπής με το εκλογικό της πρόγραμμα και να κλείσει το μάτι στο ακροατήριο της. Η δε απόφαση αναστολής των εργασιών στα μεταλλεία ήρθε μια ημέρα μετά την απόφαση παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε Γερμανική εταιρεία. Προφανώς και η κυβέρνηση έψαχνε αντιστάθμισμα σε αυτή την απόφαση της που αποτελεί μια ενέργεια σφόδρα ενάντια στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Διότι όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήριζε ανάλογες κινήσεις πως ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φανερώνει την κοινωνική αναλγησία της αριστεράς η οποία περιφρονεί τους εργαζομένους που αγωνίζονται για ένα μεροκάματο και επιδιώκει μια Ελλάδα άεργων και ανέργων.

Παλαιότερα άρθρα: