Η Κρήτη ανάμεσα στα 150 καλύτερα πανεπιστήμια

Διαβάστε επίσης

Το πανεπιστήμιο Κρήτης κατέλαβε την 66η θέση στην διεθνή κατάταξη του Times Higher Education (ΤΗΕ) για το 2016 που αφορά σε πανεπιστήμια που λειτουργούν για λιγότερα από 50 χρόνια.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το πανεπιστήμιο Κρήτης συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 150 καλύτερα νέα πανεπιστήμια διεθνώς, κάτι που όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος, «είναι ένα επίτευγμα από μόνο του και αποκτά ιδιαίτερη αξία, με δεδομένες τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί».

Η κατάταξη «THE 150 Under 50» χρησιμοποιεί 13 δείκτες επίδοσης που καλύπτουν όλο το εύρος της αποστολής ενός πανεπιστημίου (διδασκαλία, έρευνα, μεταφορά τεχνογνωσίας και εξωστρέφεια) και δίνει λιγότερο βάρος σε υποκειμενικούς δείκτες που συνδέονται με τις δυνατότητες χρηματοδότησης και τη φήμη.

«Η εμφάνιση του Πανεπιστημίου Κρήτης για ακόμα μια χρονιά στις κατατάξεις του ΤΗΕ αποτελεί μια ακόμα επιβράβευση για την αφοσίωση και τη σημαντική προσπάθεια των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας σε αντίξοες συνθήκες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πανεπιστημίου Κρήτης.

Πηγή: www.lifo.gr

Παλαιότερα άρθρα: