Η Κρήτη υποδέχτηκε 262 πρόσφυγες από τη Λέσβο

Διαβάστε επίσης

Στο λιμάνι του Ηρακλείου αποβιβάστηκαν τα ξημερώματα συνολικά 256 πρόσφυγες που ταξίδεψαν από τη Μυτιλήνη προκειμένου να φιλοξενηθούν προσωρινά στην Κρήτη μέχρις ότου δρομολογηθεί το αίτημά τους για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου ή μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες ώστε να επανενωθούν με μέλη των οικογενειών τους που βρίσκονται σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, ταξίδεψαν από τη Λέσβο με το πλοίο «Νήσος Σάμος» που είχε ναυλώσει ειδικά για τον σκοπό αυτό η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Κατά την άφιξή τους στο λιμάνι τους περίμεναν στελέχη του ΟΗΕ αλλά και των φορέων που υλοποιούν το πρόγραμμα φιλοξενίας στην Κρήτη ώστε να προωθηθούν στους τελικούς προορισμούς τους.

Οι ταξιδιώτες επιβιβάστηκαν σε μισθωμένα πούλμαν και αναχώρησαν για τη Σητεία και τα Χανιά, ενώ όσοι παρέμειναν στο Ηράκλειο οδηγήθηκαν στα σπίτια που έχουν εξασφαλιστεί για τις ανάγκες του.

Υπενθυμίζεται πως αναμένονται άλλοι 20 περίπου πρόσφυγες οι οποίοι θα φτάσουν στην Κρήτη προερχόμενοι από τη Ρόδο.

Στόχος της μετακίνησης αυτής είναι η αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου και η φιλοξενία των ταλαιπωρημένων οικογενειών σε καλύτερες συνθήκες.

Παλαιότερα άρθρα: