«Η κυβέρνηση γράφει μόνη της το Μνημόνιο»

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η κυβέρνηση δεν αναζητεί κανέναν ξένο εμπειρογνώμονα για να συγγράψει το Μνημόνιο, απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι σε δημοσίευμα της Κυριακής. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για κακόβουλο δημοσίευμα που παραποιεί την αλήθεια, οι ίδιοι κύκλοι εξηγούν ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με «διακεκριμένους εμπειρογνώμονες», διότι στη διαπραγμάτευση συζητούνται εξειδικευμένα θέματα, όπως είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η δημιουργία νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Είναι η πολυπλοκότητα των δύο κυρίως αυτών θεμάτων που απαιτεί συμβουλευτική βοήθεια από ανθρώπους με εξειδικευμένες γνώσεις προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες και η οικονομία από τυχόν αστοχίες.

Οι ίδιοι παράγοντες διέψευσαν κατηγορηματικά ότι οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών «αλωνίζει τα υπουργεία», όπως έχει ειπωθεί. Η μόνη συνάντηση σε υπουργείο έγινε εχθές στο υπουργείο Εργασίας, μετά από πρόσκληση του ίδιου του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.

Οι παραπάνω απαντήσεις ως επί το πλείστον αναφέρονται πιθανόν σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, όπου αναφέρεται ότι «το Κυβερνητικό Συμβούλιο για Οικονομική Πολιτική εξουσιοδοτεί τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο να προσλάβουν στρατιές ξένων συμβούλων για να διαπραγματευτούν και να συγγράψουν το νέο μνημόνιο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: