Η Κυβέρνηση στα σχοινιά της διαπλοκής

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Follow:@Nakos_Ioannis

Τις τελευταίες εβδομάδες ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές τόσο εντός κυβερνήσεως, όσο και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιτακτικά ζητούν να χυθεί άπλετο φως στις κατηγορίες περί μη διαφάνειας ανώτερων κρατικών αξιωματούχων και πιο συγκεκριμένα του Υπουργού Αμύντα Π.Καμμένου.

Έχοντας σπουδάσει έστω και εν μέρει σε σημαντικό βαθμό την νομική επιστήμη, αυτό που πάντοτε προσπαθώ να έχω στο μυαλό μου κάθε φορά που αγγίζω ένα ευαίσθητο ζήτημα, είναι το λεγόμενο «τεκμήριο της αθωότητας». Το συγκεκριμένο κριτήριο σύμφωνα με την δίκη μου γνώμη αποτελεί την κορωνίδα του νομικού συστήματος απόδοσης δικαιοσύνης συλλήβδην για τον Δυτικό πολιτισμό.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν θα δεχθώ επι της αρχής τις οποίες ενστάσεις φαίνονται να δημιουργούνται προς το παρόν σχετικά με την προσπάθεια του «κακού κατεστημένου» να πίνει τα ρέστα του εναντίον του Υπουργού Αμύνης.

Η δυσαρέσκεια μου όμως δεν μπορεί να αποσιωπηθεί για το γεγονός πως εάν ο κ.Π.Καμμένος ήθελε να ρίξει φως στην υπόθεση δεν θα καθυστερούσε τόσο πολύ. Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι και την στιγμή που γράφω το συγκεκριμένο άρθρο θεωρώ πως μάλλον θα επιβεβαιωθεί επί του πρακτέου η ρήση «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά», και πως οι εξελίξεις θα εκπλήξουν αρκετούς που μέχρι σήμερα δείχνουν να «σφυρίζουν αδιάφορα».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση»

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να έχει επενδύσει αρκετά στο Καμμένος-gate με καλά γνωρίζοντα καταστάσεις και πρόσωπα στην Πειραιώς να θεωρούν πως το συγκεκριμένο περιστατικό της συνομιλίας ή όχι του Υπουργού με τον ισοβίτη, αποτελεί «χρυσή ευκαιρία» για ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση Συριζανέλ.

Επίσης, ένα από τα στοιχεία από τα οποία απορρέει το credibility της στρατηγικής που διαμορφώνεται στην Πειραιώς, δεν είναι άλλο από το γεγονός πως ακόμη και κύκλοι εντός του κόμματος των ανεξάρτητων ελλήνων έχουν τοποθετηθεί δημόσια λέγοντας πως θα πρέπει να διερευνηθεί εν πέσει περίπτωση η κάθε πιθανότητα και πτυχή το ζήτημα να είναι αληθινό.

Εν κατακλείδι ουδείς μπορεί να γνωρίζει κατά ποσό το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί προϊόν δημοσιογραφικής-συκοφαντικής δυσφήμισης ή στοιχειοθετεί όντως ένα πραγματικά περίπλοκο παζλ ανομίας και διαφθοράς εντός του κυβερνητικού εταίρου του κ. Τσίπρα, καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τη μία επιβεβαιώνουν το ζήτημα επί της αρχής και από την άλλη υστερούν της απαραίτητης νομικής και κοινοβουλευτικής προεργασίας.

Παλαιότερα άρθρα: