Η Liberation διαψεύδει Βαρουφάκη και επιβεβαιώνει ότι κόντεψε να πιαστεί στα χέρια με Ντάισνεμπλουμ.

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Στον ντόρο που είχε δημιουργηθεί μετά το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, με τα σχετικά δημοσιεύματα να σημειώνουν την έντονη διαμάχη Ντάισενμπλουμ – Βαρουφάκη που λίγο έλειψε να οδηγήσει σωματική βία, ο πρώην έλληνας υπουργός οικονομικών είχε απαντήσει με διάψευση.

Ωστόσο άρθρο της Liberation επίκαλείται δήλωση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκιβισί στον Κατρεμέρ, ο οποίος όχι μόνο επιβεβαιώνει το γεγονός αλλά και σημειώνει ότι ήταν ο ίδιος που τους χώρισε, πριν πιαστούν στα χέρια.

«Συνέβη στη συνάντηση της 16ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον Βαρουφάκη κι εμένα. Ο Βαρουφάκης προσπάθησε να αντιδράσει στην παρουσίαση ενός εγγράφου από τον Ντάισελμπλουμ. Μπήκαμε στη συνάντηση και υπήρξε μια στιγμή φυσικής αντιπαράθεσης με τον Βαρουφάκη και τον Ντάισελμπλουμ σχεδόν να έρχονται στα χέρια», εξιστόρησε ο Μοσκοβισί στον δημοσιογράφο της Liberation.

«Ο ένας κατηγόρησε τον άλλον ότι είναι ψεύτης και αναγκαστικά να επέμβω. Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Αυτό είναι σίγουρα εν μέρει ένα από τα γεγονότα που είχαν οδηγήσει στο έντονο αρνητικό κλίμα στις συζητήσεις του Βαρουφάκη με τους ευρωπαίους ομολόγους του οι οποίοι ζητούσαν την αποπομπή του από αυτή τη θέση.

Παλαιότερα άρθρα: