Η μανία με τα ροζ φλαμίνγκο – Έγιναν τραγούδι και ζελεδάκια

Διαβάστε επίσης

Η λέξη φλαμίνγκο προέρχεται από το λατινικό flamma και όπως φαίνεται οι πωλήσεις των φουσκωτών ροζ φλαμίνγκο έχουν πάρει πράγματι φωτιά. Δεν υπάρχει παραλία πλέον που δεν θα αντικρίσεις τα χαριτωμένα επιπλέοντα πτηνά τα οποία έχουν μπει για τα καλά στο καλοκαίρι μας.

Πώς όμως τα φλαμίνγκο «αποδήμησαν» στις ελληνικές παραλίες; Το κακό ξεκίνησε το 2015 που όλοι οι celebrities στο Ίνσταγκραμ άρχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες σε πισίνες με φουσκωτά ζώα. Από αυτά ξεχώρισαν τα φλαμίνγκο και η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, που λέγεται ότι ξεκίνησε και το trend.

Φυσικά, όπως με όλα τα πράγματα που συμβαίνουν στο εξωτερικό, τα φλαμίνγκο έφτασαν καθυστερημένα στη χώρα μας μόλις φέτος το καλοκαίρι. Και δεν περιορίστηκαν στις παραλίες. Ρούχα, αξεσουάρ, διακοσμητικά, τρόφιμα ακόμη και τραγούδια εμπνεύστηκαν από το καλοπροαίρετο γαριδοφάγο φοινικόπτερο.

Η εταιρεία Χάριμπο έσπευσε να δημιουργήσει το ανάλογο ζελεδάκι, το οποίο και κάνει θραύση.

Στη χώρα μας επίσης πρόσφατα έχουμε ήδη και το πρώτο τραγούδι για τη νέα μανία του καλοκαιριού.

Βέβαια πολλοί είναι και αυτοί που θεωρούν το όλο θέμα πολύ κακό για το τίποτα και κυκλοφορούν στις παραλίες με τα χέρια πίσω από την πλάτη κρατώντας μια καρφίτσα. Στη Μεγάλη Βρετανία πάντως δημοσιεύτηκε έρευνα για τις καταναλωτικές συνήθειες των Βρετανών που έδειξε τεράστια αύξηση στις αναζητήσεις για αγορές σχετικές με flamingo. Αν τώρα ρωτάτε γιατί έγινε όλο αυτό η απάντηση είναι απλή. Είναι χρωματιστά, ποπ, ευχάριστα στο μάτι, τα πλάσαραν σελέμπριτι και αυτό όπως φαίνεται αρκεί.

Παλαιότερα άρθρα: