Η μεγάλη πρόκληση του Καρνέζη

Διαβάστε επίσης

Για την ιστορία-παραμύθι του Ορέστη Καρνέζη, από τη στιγμή που ήρθε παιδάκι από την Κέρκυρα – ολομόναχος στην Αθήνα για να δοκιμάσει την ποδοσφαιρική τύχη του – μέχρι την καθιέρωσή του στον Παναθηναϊκό, στην Εθνική ομάδα και στη μεταγραφή στο εξωτερικό, έχουν ειπωθεί πολλά.

Μαθημένος στις προκλήσεις της ζωής, στην υπομονή και τα γερά νεύρα σε κάθε αναποδιά, ο Καρνέζης αποτελεί πρότυπο αθλητή, επαγγελματία ποδοσφαιριστή και ανθρώπου.

Άλλος στη θέση του θα είχε καταρρεύσει προ διετίας, μετά από εκείνο το γκολ που δέχτηκε από τη σέντρα στον αγώνα του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού είχε οδηγήσει σε υποτιμητικά σχόλια και σε απάνθρωπες ειρωνίες από τους ίδιους γνωστούς-άγνωστους, σχετικούς-άσχετους που λίγους μήνες μετά την έκαναν γυριστή μέχρι να φτάσουν στο σημείο να τον αποθεώνουν. Ο Ορέστης δε λύγισε, στάθηκε όρθιος στην εστία του και στη ζωή του. Και δικαιώθηκε, καθώς πλέον θεωρείται και είναι ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας.

Να φύγει από τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο τον παρακινούσαν πολλοί εδώ και καιρό. Ο ίδιος πήρε την απόφαση, προσφέροντας χρήματα στον Παναθηναϊκό, χαρίζοντας (οφειλόμενα) χρήματα στον Παναθηναϊκό και συγχωρώντας τον Παναθηναϊκό που αντί για ευχαριστώ τον προσέβαλλε μέχρι την τελευταία στιγμή, βάζοντας όρο εκατομμυρίων στη μεταγραφή για να μην πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Κοινώς «δήλωσε» δημόσια ότι υποπτεύεται πως ο Καρνέζης χρησιμοποιεί την Ουντινέζε για να πάει στον Ολυμπιακό…

Ο Καρνέζης πάει στην Ιταλία και θα πρέπει να δώσει άλλη μία μάχη εκεί. Να μείνει στο ιταλικό πρωτάθλημα κι όχι να φύγει για τη Γρανάδα, με την οποία η Ουντινέζε έχει θυγατρική συνεργασία.

Η θέση του είναι στο Καμπιονάτο. Γιατί εκεί παίζουν και βελτιώνονται στους αγώνες και κυρίως στις προπονήσεις, οι κορυφαίοι τερματοφύλακες. Και γιατί μπροστά του ανοίγεται μια μεγάλη ευκαιρία κι ένα κίνητρο καριέρας.

Να γίνει ο πρώτος Έλληνας τερματοφύλακας που θα καθιερωθεί και θα αφήσει εποχή στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο Ελευθερόπουλος και ο Τζόρβας δεν τα κατάφεραν. Ο Καρνέζης είναι καλύτερος τους, πιο ώριμος και περισσότερο ικανός ειδικά με την μπάλα στα πόδια, μεγάλο προσόν για κάθε σύγχρονο πορτιέρο.

Έχει κερδίσει πολλές μάχες στη ζωή του, αυτή η φιλοδοξία μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα από έναν γεννημένο νικητή…

Παλαιότερα άρθρα: