Η Μητρόπολη Σουηδίας απέκτησε το πρώτο της μοναστήρι (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε επίσης

Aπό την Ι.Μ.Σουηδίας

Την Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, έλαβε χωρά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμη η τελετή μεταβίβασης του Ησυχαστηρίου του Αγίου Νικολάου στο Ρετβικ στην Ι. Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας είπε ότι “Πόθος μας διακαής και επιδίωξις μας είναι να αποτελέσει το υπό ίδρυσιν μοναστήρι τον πόλο έλξης Χριστιανών και μη, το πνευματικό κέντρο προσευχής, ασκήσεως και πνευματικής περισυλλογής των Ορθόδοξων αδελφών μας και των πέντε κρατών που απαρτίζουν την Ι. Μητρόπολη Σουηδίας. Θα χαίρεται και θα αναπαύεται η ψυχή του μακαριστού ιδρυτού του Ησυχαστηρίου, Αρχιμανδρίτου π. Ευσέβιου Βιττη, το μνημόσυνο του οποίου τελέσαμε σήμερα. Η μεταβίβαση του Ησυχαστηρίου στην Ι. Μητρόπολη ήταν η ενδόμυχη επιθυμία του.”

Ο Σεβασμιωώατος ευχήθηκε όπως ο Κύριος μας οδηγεί στο ευλογημένο αυτό ασκητήριο αγνές ψυχές που θα έχουν ζήλο μέσα τους, πνεύμα αυταπάρνησης και υπακοής, καθώς και βαθιά ευσέβεια που θα εμπνέουν και θα καθοδηγούν τους ανθρώπους που θα εισέρχονται την πύλη της μονής για συμπαράσταση πνευματική.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη της Αδελφότητος/Συλλόγου του Αγίου Νικολάου για την μέχρι τούδε αφοσίωση και προσφορά τους στη διατήρηση του Ησυχαστηρίου και της προβολής της πνευματικής διακονιάς του Γέροντος Ευσεβίου και τους παρακάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο για την επίτευξη του ανωτέρω θεάρεστου σκοπού, ζήτησε δε την ηθική και οικονομική συμπαράσταση όλων προς την επίτευξιν του ανωτέρω σκοπού.

MONASTIRIRI-SOUIDIA-INTERIOR

MONASTIRI-SOUHDIA-TRISAGIO

MONASTIRI-SOUHDIA-FRONT

Παλαιότερα άρθρα: