Η Μόνικα Λεβίνσκι κάνει αποκαλύψεις για τη σχέση της με τον Κλίντον και το κίνημα #MeToo

Διαβάστε επίσης

Η σχέση της Μόνικα Λεβίνσκι με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κίντον αποτελούσε «μεγάλη κατάχρηση ισχύος» από την πλευρά του, όπως λέει η γνωστή «πέτρα του σκανδάλου» που συγκλόνισε, πριν από είκοσι χρόνια, τον Λευκό Οίκο.

Η Λεβίνσκι ήταν 22 ετών όταν συνδέθηκε ερωτικά με τον τότε πρόεδρο Κλίντον, 27 χρόνια μεγαλύτερό της.

Στον απόηχο του κινήματος #ΜeToo έγραψε ένα αποκαλυπτικό άρθρο στο Vanity Fair για τα γεγονότα της εποχής, ενώ αποκάλυψε πως μετά το σκάνδαλο διαγνώστηκε με μετατραυματικό στρες.

Οι πληροφορίες για τη σχέση της Λεβίνσκι με τον Κλίντον είχαν κυριαρχήσει στην αμερικανική επικαιρότητα- και όχι μόνο- το διάστημα 1998-1999, με τον Κλίντον αρχικά να αρνείται πως υπήρχε σχέση και μετά να παραδέχεται πως είχε «προσωπική σωματική επαφή» με την εκπαιδευόμενη του Λευκού Οίκου.

Η 44χρονη σήμερα Λεβίνσκι λέει πως παραμένει σταθερή στα σχόλια που είχε κάνει το 2014 σχετικά με το ότι η σχέση τους ήταν συναινετική, κάνει όμως και λόγο για «τεράστιες διαφορές» στην ισχύ του ενός και του άλλου.

Για τον εαυτό της λέει πως είχε «περιορισμένη κατανόηση των συνεπειών» εκείνη την εποχή και πως μετανιώνει καθημερινά εκείνη τη σχέση.

«Το λήμμα για τη συναίνεση στο λεξικό; Να δίνει την άδεια κάτι να συμβεί» γράφει. «Αλλά τι σήμαινε αυτό το ‘κάτι’, με δεδομένη τη δυναμική του καθενός μας, τη θέση του και την ηλικία μου; Ήταν 27 χρόνια μεγαλύτερός μου, με αρκετή εμπειρία για να ξέρει καλύτερα».

Η Λεβίνσκι γράφει επίσης πως έβαλε τα κλάματα όταν επικοινώνησε μαζί της μία από τις ηγετικές προσωπικότητες του κινήματος #MeToo, που εξέφρασε συμπόνοια γιατί η Λεβίνσκι ήταν «τόσο μόνη» της στη διάρκεια της σχέσης.

«Η απομόνωση είναι πανίσχυρο εργαλείο του δυνατού. Δεν πιστεύω όμως πως θα ένιωθα τόσο απομονωμένη αν είχε συμβεί όλο αυτό σήμερα» γράφει.

«Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως οι εμπειρίες μου στον Λευκό Οίκο δεν έχουν θέση στο κίνημα αυτό, καθώς ό,τι συνέβη ανάμεσα στον Μπιλ Κλίντον κι εμένα δεν ήταν σεξουαλική επίθεση. Αν και πλέον αναγνωρίζουμε πως αποτελούσε τεράστια κατάχρηση ισχύος» τονίζει.

Παλαιότερα άρθρα: