Η παρωδία της προανακριτικής

Διαβάστε επίσης

Ως παρωδία ξεκίνησε, ως παρωδία ολοκληρώθηκε. Ο λόγος για την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που κλήθηκε να διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της περίφημης λίστας Λαγκάρντ.

Στο φινάλε των εργασιών της, που παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ) καταγράφηκαν τα ακόλουθα κωμικοτραγικά γεγονότα: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου εθεάθη να κυνηγάει στους διαδρόμους της Βουλής τους υπαλλήλους ζητώντας να της παραδώσουν το πόρισμα!!! “Ούτε στην χούντα δεν γίνονταν αυτά” έλεγε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και οι φωνές της ακούγονταν ως το ισόγειο του Κοινοβουλίου, δηλαδή δύο ορόφους πιο κάτω από την αίθουσα συνεδριάσεων της προανακριτικής. Ταυτόχρονα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής ανακάλυπτε στο πόρισμα 8 υπογραφές αντί των επτά υπογραφών των βουλευτών που το συνέγραψαν.

Πόρισμα δικό του κατέθεσε το ΚΚΕ, ενώ και η Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου αποφάσισε να καταθέσει το δικό της πόρισμα. ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν παράταση των εργασιών, αίτημα που απορρίφθηκε προκαλώντας την εντονότατη αντίδρασή τους.

Εν κατακλείδι; Ο Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται για νόθευση εγγράφου και απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Κανένα από τα αδικήματα δεν έχει παραγραφεί…

Παλαιότερα άρθρα: