Η πικρία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον απόηχο της συμφωνίας

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Έντονο το συναίσθημα της πίκρας ήταν στα λόγια του πρώην υπουργού Παραγωγικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Ο δρόμος του νέου μνημονίου δεν αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδιέξοδος για την κυβέρνηση και κυρίως είναι αδιέξοδος για την Ελλάδα», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση μετά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

«Το νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση φέρνει άρον-άρον για ψήφιση στην Ολομέλεια, μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες και οδυνηρότατες συνέπειες σε μια οικονομία που βρίσκεται σε κατάρρευση και σε μια κοινωνία που έχει εξουθενωθεί, ενώ μεγάλα τμήματά της φυτοζωούν μέσα στην εξαθλίωση, την ανεργία, τη φτώχεια και την απελπισία», σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης. Δεν διστάζει καθόλου πλέον να χαρακτηρίσει με πολύ βαρείς όρους το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Πρόκειται για την πιο πλήρη καταγγελία της κυβέρνησης που έχει κάνει ως σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας. Αναφέρει ότι η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στις μάχες που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός έχουν κάνει μέχρι σήμερα και αγνόησε τις προγραμματικές της δηλώσεις και το υπερήφανο ΟΧΙ του λαού.

Η κυβέρνηση, «αντί να συγκρουστεί με τις εκβιαστικές επιλογές των κυρίαρχων κέντρων της Ε.Ε., τα εγχώρια στηρίγματά τους και μαζί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για ένα νέο μνημόνιο το οποίο ψηφίζουν και εκλιπαρούσαν την υπογραφή του, επέλεξε, δυστυχώς, τη ρήξη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της, τη ρήξη με το περήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και τους σκληρούς αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια, την υποτέλεια και τη λιτότητα» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Παλαιότερα άρθρα: