Η Σταμάτη ξανά στη φυλακή; Εξέπνευσε η προθεσμία για να βρει τα χρήματα

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Απέρριψε το αίτημα της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη το Δ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμόν 327/2015 απόφασή του, σχετικά με την εγγυοδοσία των 50.000 που οφείλει να καταβάλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μετά την αποφυλάκισή της.

Η κα Σταμάτη ζήτησε να ανασταλεί η σχετική υπουργική απόφαση που δεν παράτεινε την αναστολή καταβολής των εγγυοδοσιών, λόγω της τραπεζικής αργίας (capital controls).

Το επιχείρημα που έθεσαν εξ ονόματός της οι συνήγοροι της κας Σταμάτη ήταν ότι αδυνατεί να καταβάλει την εγγύηση των 50.000 ευρώ που της επιβλήθηκε για την αποφυλάκισή της.

Εχθές ήταν και η τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την καταβολή της εγγύησης, γεγονός που σημαίνει ότι από αύριο η κα Σταμάτη χάνει τη δυνατότητα να παραμείνει εκτός φυλακής. Εκείνο πάντως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γιατί η κα Σταμάτη δεν μπορεί να βρει αυτά τα χρήματα, δεδομένης της περιουσίας που έχει ο σύζυγός της και εκείνη, σε μεγάλο μέρος μάλιστα στις πλάτες του ελληνικού δημοσίου. Αν μάλιστα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτή η περιουσία δεν υπάρχει πια, γιατί δεν γίνονται δεκτά από το δικαστήριο τα σχετικά στοιχεία.

Παλαιότερα άρθρα: