Η στρατηγική Σαμαρά που συνεχίζει πιστά ο Τσίπρας. Επιτέλους μια συνέχεια του ελληνικού κράτους

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν πεδίο σταθερότητας σε μία ευρύτερη περιοχή συγκρούσεων και αποσταθεροποίησης» δήλωσε εχθές ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Στη συνάντησή του ο πρωθυπουργός ουσιαστικά έβαλε και την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη στρατηγική που είχε ξεκινήσει ο Αντώνης Σαμαράς, για τη σύμπραξης Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου αναφορικά με την ΑΟΖ και τη γενικότερη στρατηγική για την ειρήνη στην περιοχή.

«Συμφωνήσαμε για τριμερή διάσκεψη με την Αίγυπτο που θα συμβάλλει στην εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου» σημείωσε ο πρωθυπουργός, αποδεικνύοντας ότι όσες και αν είναι οι διαφορές μεταξύ του ίδιου και του προκατόχου του, ειδικά σε στρατηγικά ζητήματα είναι επιβεβλημένη μια συνέχεια του κράτους.

«Πρώτος στόχος μας είναι η προσήλωση στη συνέχιση μέχρι την τελική ευόδωση των δικοινοτικών συνομιλιών για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός

Από την πλευρά του ο κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι «Έχουμε απλωμένο το χέρι για συνθήκες ειρήνης και συνεργασίας στην Τουρκία ώστε να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη προς όφελος των λαών» και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς την Τουρκία: «Αν επαναληφθούν φαινόμενα όπως του περασμένου Σεπτεμβρίου δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος σε συνθήκες απειλών και εκβιασμού».

Παράλληλα, ίσως ως μία ένδειξη καλής συνεργασίας με την κυβέρνηση Τσίπρα, ο κ. Ν. Αναστασιάδης σημείωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από τις πολιτικές λιτότητας, ώστε να βοηθήσει τις χώρες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα να περάσουν στην ανάπτυξη» στηρίζοντας έτσι τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κυβέρνησης.

Παλαιότερα άρθρα: