H Στρατηγική των “μεγάλων” πριν το Debate

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Μία εβδομάδα παρά κάτι λοιπόν για την έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης,και οι “Μονομάχοι” ακονίζουν τα όπλα τους και προετοιμάζονται πυρετωδώς για την 20ηΣεπτεμβρίου την ημέρα ορόσημο για την σύγχρονη Ελληνική Πολιτική Ιστορία.

Αρχικά στο στρατόπεδο της Ν.Δ επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία η οποία έχει ως βάση αναφοράς τις τελευταίες δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις, καθώς κύκλοι της Ρηγίλλης αναφέρουν πως ή δουλειά και το τρέξιμο θα σταματήσουν μόλις κλείσουν οι κάλπες, και ξεκινήσει ή αποτίμηση του αποτελέσματος. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο στην “Εθνική Συνεννόηση” που απαιτούν οι δύσκολες ημέρες που βιώνουμε , όσο και στην αποφυγή παροχολογιών και την ανάγκη για” μετεκλογικές συνεργασίες “.Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης και άλλων εκλογικών ακροατηρίων ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα προβεί στον τερματισμό του διαχωρισμού ανάμεσα σε Δεξιά-Αριστερά τονίζοντας πως τα προβλήματα δεν έχουν χρωματισμό. Ενώ σε άλλους τόνους δεν μπορεί να μην αναφερθεί από την Ρηγίλλης πως είναι πλέον πασιφανές πως ο Τσίπρας δεν θέλει τις συνεργασίες γιατί θέλει να μείνει” στην απέξω ” για να επιστρέψει στην Αντιμνημονιακή του Ρητορική και να κατακεραυνώνει όσα ο ίδιος ψήφισε και “φέσωσε” την χώρα.

Όμως σε αυτά που κυρίως δίνει έμφαση το προεκλογιό επιτελείο του Προέδρου της Ν.Δ είναι τα εξής:
1) Στο χαμηλών τόνων και Ηγετικό προφίλ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
2)Στην προσβολή του Ελληνικού Λαού με τις Τράπεζες κλειστές.
3)Στην Τεράστια Αποτυχία του Σύριζα όσον αφορά το “Μεταναστευτικό”.
4) Στο ” Παλαιό Σύριζα του 3%”.
5) Και φυσικά στην προσπάθεια εξεύρεσης “Ισοδύναμων Μέτρων” για φλέγον ζητήματα όπως Αγροτικό Ασφαλιστικό κτλ-π.
Από την άλλη πλευρά στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε στενή επαφή με τους κοντινούς του συνεργάτες έτσι ώστε να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για την “μονομαχία” της Δευτέρας με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ρυθμίζοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες όπου θα δώσει έμφαση. Ακόμη κύριος στόχος του θα είναι το στίγμα της ομιλίας του που θα θέτει το δίλημμα Τσίπρας-Μειμαράκης όσον αφορά την επιλογή καλύτερου Διαπραγματευτή για την μείωση του Χρέους. Ενώ να κεντρικά σημεία της ομιλίας του θα είναι τόσο η προσπάθεια αποδόμηση της Ν.Δ προβάλλοντας το Ηθικό πλεονέκτημα του Σύριζα σε θέματα Διαφάνειας όσο και η ταύτιση της ΝΔ με το παλιό,το Διεφθαρμένο που κυβερνάει επί 40 χρόνια. Παράλληλα θα ισχυριστεί, πως δε έχει ο ίδιος και το κόμμα του Κρυφή -Ατζέντα στρέφοντας την προσοχή του προς την αύξηση της συσπείρωσης που διατηρείται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.Τέλος όσον αφορά τον σχολιασμό της ομιλίας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην ΔΕΘ διαχέεται σε πηγαδάκια ότι δεν είναι παρά άλλο ένα “Ρεσιτάλ Κενολογίας” που επιβεβαιώνουν τις άποψεις τους πως ή Ν Δ ταυτίζεται με τις ακραίες Πολιτικές Λιτότητας των προηγούμενων ετών.

Συμπερασματικά οι επόμενες ημέρες για όσους είναι χρόνια στο “κουρμπέτι” και γνωρίζουν πως λειτουργούν τα πράγματα είναι εκείνες που θα δώσουν την τελική νίκη στις εκλογές, αυτό που όμως είναι σίγουρο είναι το γεγονός πως δεν θα υπάρχει χρόνος αντίδρασης για τα κόμματα σε ενδεχόμενα λάθη και αστοχίες της “τελευταίας στιγμής.

Παλαιότερα άρθρα: