Η συγκλονιστική πλευρά του αθλητισμού – Τερμάτισε μπουσουλώντας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Η Κενυάτισσα μαραθωνοδρόμος Χιβόν Ενγκέτιχ “άδειασε” από δυνάμεις και ενώ προηγούνταν στο Μαραθώνιο του Όστιν. Έπιασε τα γόνατα της, αλλά δεν εγκατέλειψε στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής.

Έπεσε στα τέσσερα και αποφάσισε να συνεχίσει μέχρι τον τερματισμό, μπουσουλώντας. Αγνόησε τις εκκλήσεις των εθελοντών του αγώνα να σταματήσει που την είχαν πλησιάσει με ένα καροτσάκι, θέλοντας να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Η 29χρονη μαραθωνοδρόμος ταξίδεψε στο Όστιν του Τέξας για να αγωνιστεί στο Μαραθώνιο. Ήταν τόση η διαφορά που είχε αποκτήσει που κατέκτησε την τρίτη θέση τελικά, κατέρρευσε όταν διέσχισε στα τέσσερα τη γραμμή του τερματισμού.

Ο διευθυντής του αγώνα, Τζον Κόνλεϊ της είπε μετά το τέλος του αγώνα: “Έτρεξες τον πιο θαρραλέο αγώνα και μπουσούλησες με τον πιο θαρραλέο τρόπο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου”. Υποσχέθηκε να της δώσει τα χρηματικά έπαθλα που αντιστοιχούν στη δεύτερη μαραθωνοδρόμο. Το ατομικό ρεκόρ της Ενγκέτιχ στο Μαραθώνιο είναι δύο ώρες, 34 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα.

Τελευταία έχουμε χάσει τη “μαγεία” του αθλητισμού, αλλά η Ενγκέτιχ μας θύμισε τι πραγματικά σημαίνει ο αθλητισμός για τους ίδιους τους αθλητές που αφιερώνουν ολόκληρη τη ζωή τους στην… τέχνη τους. Είναι μια από τις συγκλονιστικότερες αθλητικές εικόνες της χρονιάς.

Παλαιότερα άρθρα: