Η συμβουλή του Μητσοτάκη στον Μεϊμαράκη

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες προς τους… εν αναμονή πρωθυπουργούς έδωσε στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη όλο το βράδυ στο σπίτι του, στα Χανιά, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με το Βηματοδότη, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί δεδομένη την πρωτιά της ΝΔ και άρα τη συνέχιση του κ. Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ.
Δεύτερον, τον συμβούλευσε να λέει παντού και πάντοτε την… αλήθεια: «Θα λες την αλήθεια, μπορεί καμιά φορά αυτή η αλήθεια να πικράνει κόσμο, αλλά να μην πτοείσαι γιατί μακροπρόθεσμα η αλήθεια είναι αυτή που κερδίζει» του είπε και τον συμβούλευσε να αποφεύγει τις ψεύτικες υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Εν συνεχεία, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και το σύνθημα «Να τος, να τος ο πρωθυπουργός». που ακούστηκε στην Κρήτη κατά την περιοδεία του κ. Μεϊμαράκη: «Θα σου πω μια ιστορία για να δεις πόση σημασία έχει αυτό το σύνθημα. Οταν ο Γεώργιος Παπανδρέου έφευγε από τη γενέτειρά του το Καλέντζι Αχαΐας, οι συγχωριανοί του φώναζαν “να τος, να τος ο πρωθυπουργός” και τον παρότρυναν να γυρίσει πίσω μόνον ως πρωθυπουργός. Ο Παπανδρέου τους χαιρετούσε χωρίς να τους απαντά, οπότε σε κάποια στιγμή, όταν τα συνθήματα πολλαπλασιάστηκαν, τους είπε: “Ακούστε, πατριώτες. Αν γυρίσω πίσω στο χωριό και δεν είμαι πρωθυπουργός, να ξέρετε ότι η ευθύνη δεν ήταν δική μου”». Και έπεσε βεβαίως γέλιο, με την κόρη του κ. Μεϊμαράκη Ελίνα να λέει στον πατέρα της: «Το άκουσες;».

Παλαιότερα άρθρα: