Η συνέπεια της Ντόρας

Διαβάστε επίσης

Σημειώνει ο Βασίλης Τσιατσιάμης

Ποτέ δεν έκρυψα την προσωπική εκτίμηση που τρέφω προς την Ντόρα Μπακογιάννη και παρόλο που στο παρελθόν έχω διαφοροποιήσει τη θέση μου με επιλογές της, διατηρούμε στενή πολιτική φιλία.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι η μόνη εν ενεργεία βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου που προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον από όποιο κομματικό ή προσωπικό όφελος, με συνέπεια και συνέχεια υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη της χώρας περνάει μέσα από ριζικές μεταρρυθμίσεις και θυσίες.

Το 2010 όταν ψήφισε το 1ο μνημόνιο, αντίθετη από τις εντολές του τότε αντιμνημονιακού Σαμαρά και απέναντι στο σύνολο των βουλευτών της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς τη διέγραψε.

Το 2012 όταν ο Σαμαράς σοβαρεύτηκε και έγινε ξεκάθαρο πως οι προεκλογικές του δεσμεύσεις και τα Ζάππεια ήταν καθρεφτάκια για ιθαγενείς, η Ντόρα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και στήριξε την κυβερνητική πολιτική, ασκώντας όμως κριτική σε περιπτώσεις όπως ο ΕΝΦΙΑ και η υπερφορολόγηση ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Από τον Φεβρουάριο μιλάει για εθνική συνεννόηση και προειδοποιούσε για το ενδεχόμενο επιβολής capital controls. Χθες, όταν ήρθε η ώρα να ενηλικιωθεί πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας και αποδεχόμενος ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα ήταν καταστροφική, η Ντόρα και πάλι στήριξε τη συμφωνία.

Οι πολιτικοί καταξιώνονται για τη συνέπεια, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά τους, από την ανάληψη του πολιτικού κόστους των επιλογών τους και όχι από τον βαθμό με τον οποίο θα αξιολογηθεί η κωλοτούμπα τους. Η Ντόρα δεν άκουσε τις Σειρήνες του λαϊκισμού, είναι η γνήσια φωνή της φιλελεύθερης λογικής και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

Παλαιότερα άρθρα: