“Η Τουρκία ΕΙΝΑΙ το Ισλαμικό Κράτος” – η Έκθεση βόμβα του Πανεπιστημίου Columbia των ΗΠΑ

aa_picture_20141009_3487504_high
Διαβάστε επίσης

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΤΟΥΣ
«Οι μάρτυρες είδαν σώματα που ακόμη αιμορραγούσαν κρεμασμένα σε σταυρούς και κεφάλια καρφωμένα σε παλούκια», καταλήγει η έκθεση.

Ιδού όλη η έκθεση του Ινστιτούτου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου της Κολούμπια των ΗΠΑ. Αυτούσια στον αγγλικό σύνδεσμο πιο κάτω και στα ελληνικά από την εφημερίδα Σημερινή. Στην Κύπρο και Ελλάδα στείλτε την σε όλους τους τουρκολάγνους δικούς μας , στους Βρετανούς βουλευτές (όσοι ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο), στον Πρωθυπουργό Κάμερον και στο Φόρειν ΄Οφις και όσοι ζείτε στις ΗΠΑ στους δικούς σας αντίστοιχους. Και στους Βρ. ΄Υπατο Αρμοστή στη Λευκωσία, Βρετ. Πρέσβη στην Αθήνα και στους Αμερικανούς Πρέσβεις αντιστοίχως.

Φανούλα Αργυρού – Λονδίνο

Η Τουρκία συνεργάζεται με το ΙΚ

| Επιμέλεια Παναγιώτης Γρηγορίου

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Τουρκία έκανε τα στραβά μάτια στις επιθέσεις του ΙΚ στο Κομπανί της Συρίας.
Αποκαλυπτική μελέτη του Πανεπιστήμιου Κολούμπια της Νέας Υόρκης

Η μελέτη εξέτασε καταγγελίες που αφορούν τη στρατιωτική συνεργασία και τη μεταφορά όπλων, μέχρι την υλικοτεχνική υποστήριξη, την οικονομική βοήθεια, καθώς και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από την Τουρκία στους τζιχαντιστές

ΠΟΛΛΟΙ ξένοι μαχητές εντάχθηκαν στο ΙΚ, μετά από ταξίδι μέσω της Τουρκίας που δεν προσπάθησε να τους σταματήσει

Για «διασυνδέσεις» της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κάνει λόγο μελέτη του Ινστιτούτου Σπουδών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Ο Ντέιβιντ Φίλιπς, διευθυντής του Ινστιτούτου και του Προγράμματος στο Κολούμπια για την Οικοδόμηση της Ειρήνης, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως ειδικός σύμβουλος-εμπειρογνώμονας για θέματα διεθνών σχέσεων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παραθέτει στοιχεία απαντώντας στο ερώτημα «συνεργάζεται η Τουρκία με το Ισλαμικό Κράτος;».

Όπως τονίζει, «οι καταγγελίες κυμαίνονται από τη στρατιωτική συνεργασία και τη μεταφορά όπλων, μέχρι την υλικοτεχνική υποστήριξη, την οικονομική βοήθεια, καθώς και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών», επιχειρώντας επίσης να απαντήσει στον «ισχυρισμό ότι η Τουρκία έκανε τα στραβά μάτια στις επιθέσεις του ΙΚ στο Κομπάνι». Ο κ. Φίλιπς αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έχουν «αρνηθεί σθεναρά συνενοχή με το ΙΚ» και, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, πρόκειται για «μια συστηματική επίθεση στη διεθνή φήμη της Τουρκίας».

Οι αποδείξεις

Στην εκτενή παρουσίαση της μελέτης από μια ομάδα ερευνητών στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Τουρκία και για να εκτιμήσουν την «αξιοπιστία των ισχυρισμών» και με βάση διεθνών πηγών και διεθνών ΜΜΕ, όπως τονίζεται, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια παραθέτει μια σειρά γεγονότων, μαρτυριών και δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία «η Τουρκία παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμό, υλικοτεχνική και οικονομική βοήθεια, καθώς και ιατρική φροντίδα στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, και υποστηρίζει οικονομικά το ΙΚ μέσω της αγοράς πετρελαίου». Μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

«Ένας διοικητής του ΙΚ δήλωσε στην ”Ουάσιγκτον Ποστ” στις 12 Αυγούστου 2014: “Οι περισσότεροι από τους μαχητές που ενώθηκαν μαζί μας στην αρχή του πολέμου, ήρθαν μέσω της Τουρκίας και το ίδιο έγινε με την παροχή εξοπλισμού και προμηθειών”. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), είχε δηλώσει στις 14 Οκτωβρίου 2014 ότι “η Τουρκία παρείχε όπλα σε τρομοκρατικές ομάδες”».

Οικονομική και στρατιωτική βοήθεια

Αναφορές από την Τουρκία σε κοινωνικά δίκτυα, ότι η χώρα αυτή παρείχε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια σε τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Έγγραφα που εμφανίστηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 δείχνουν ότι ο Σαουδάραβας Εμίρης Μπαντάρ μπιν Σουλτάν χρηματοδότησε τη μεταφορά όπλων στο ΙΚ μέσω Τουρκίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ραντικάλ», ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμάρ Γκιουλέρ υπέγραψε οδηγία, στην οποία αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τα περιφερειακά μας συμφέροντα, θα βοηθήσουμε μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα εναντίον του παραρτήματος της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ».

Εντάσσονται στο ΙΚ

Η εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» δημοσίευσε στις 25 Αυγούστου 2014 ότι πολλοί ξένοι μαχητές εντάχθηκαν στο ΙΚ, στη Συρία και το Ιράκ, μετά από ταξίδι μέσω της Τουρκίας και ότι η Τουρκία δεν προσπάθησε να τους σταματήσει. Το Sky News της Βρετανίας έχει συγκεντρώσει έγγραφα, που δείχνουν ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει σφραγίσει διαβατήρια ξένων μαχητών που επιδιώκουν να διασχίσουν τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία για να ενταχθούν στο ΙΚ.

*Το BBC προέβαλε συνεντεύξεις χωρικών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τα λεωφορεία ταξιδεύουν τη νύχτα που μεταφέρουν τζιχαντιστές για να πολεμήσουν τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία και το Ιράκ. Το CNN Turk ανέφερε στις 29 Ιουλίου 2014 ότι στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, τα μέρη Ντιζτζέ και Ανταπαζαρί έχουν γίνει σημεία συγκέντρωσης για τους τρομοκράτες. Υπάρχουν θρησκευτικές τάξεις όπου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκπαιδεύονται.

«Οι Κούρδοι θέλουν ανταλλάγματα»

Στο μεταξύ, σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», αναφέρεται ότι «οι Κούρδοι της Συρίας τάσσονται στο πλευρό των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του ΙΚ, διεκδικώντας ως αντάλλαγμα την ανεξαρτησία των περιοχών που κατέχουν».

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, «η κουρδική παραστρατιωτική οργάνωση YPG, που διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με το ΡΚΚ της Τουρκίας, θα στηρίξει την προσπάθεια για εκδίωξη των Ισλαμιστών από τη Συρία, με αντάλλαγμα την ανεξαρτησία των κουρδικών περιοχών, επιτυγχάνοντας την ολοκλήρωση της (εθνικής) ουτοπίας». Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι «οι διεκδικήσεις των 30.000 περίπου χιλιάδων Κούρδων μαχητών της Συρίας αποτελούν ένα από τα πολλά πολιτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ στη συνεργασία τους με την κουρδική οργάνωση.

Διεύρυνση συνεργασίας με το YPG

Ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εγκωμίασε χθες τις κουρδικές δυνάμεις και δήλωσε ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να διευρυνθεί η συνεργασία με το YPG κατά του Ισλαμικού Κράτους, προσθέτοντας ωστόσο ότι η συνεργασία αυτή δεν θα πρέπει να συνδεθεί με την πολιτική αναγνώριση των αυτονομημένων περιοχών που κυβερνώνται τώρα από το YPG και τους πολιτικούς συμμάχους του και, όπως σημείωσε, «ευελπιστούμε ότι όλοι στη Συρία θα εργασθούν από κοινού για ένα εθνικό ενοποιημένο σχέδιο».

Στο ίδιο θέμα κάνει αναφορά και δημοσίευμα του Μπλούμπεργκ, επισημαίνοντας ότι «οι ηγέτες του ιρακινού Κουρδιστάν επανέλαβαν το αίτημά τους προς την Ουάσιγκτον για την αποστολή προηγμένου οπλισμού, ώστε να χρησιμοποιηθεί στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους» και ότι «οι ΗΠΑ ωστόσο αρνούνται έως τώρα να ικανοποιήσουν το αίτημα για να μη δυσαρεστήσουν την ιρακινή κυβέρνηση.

Η διστακτικότητα της Κυβέρνησης Ομπάμα για τον απευθείας εξοπλισμό των Κούρδων», όπως τονίζεται, «αναδεικνύει τις προκλήσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, καθώς επιχειρεί να διευρύνει τη στήριξη προς το Ιράκ, χωρίς να διαταράξει την εύθραυστη πολιτική ισορροπία μεταξύ Σουνιτών, Σιιτών και Κούρδων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΟΗΕ: «Το Ισλαμικό Κράτος διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Ισλαμικό Κράτος διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου σε ευρεία κλίμακα στα εδάφη που έχει υπό τον έλεγχό του στη Συρία, υποστηρίζει η Επιτροπή Έρευνας για τα Εγκλήματα στη Συρία, που συγκροτήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Στην πρώτη έκθεσή της για την τζιχαντιστική οργάνωση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η Επιτροπή καταγράφει μια μακρά σειρά εγκλημάτων που βασίζονται στις πληροφορίες που έδωσαν 300 θύματα και αυτόπτες μάρτυρες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που διέφυγαν ή ζουν ακόμη στη βορειοανατολική Συρία. Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για μαζικές σφαγές σε βάρος θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων, αποκεφαλισμούς, σεξουαλική δουλεία και αναγκαστικές εγκυμοσύνες.

Οι ειδικοί που μετέχουν στην επιτροπή ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να εξασφαλίσει ότι οι διοικητές του ΙΚ που είναι ένοχοι για εγκλήματα πολέμου θα προσαχθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. «Με τις μαζικές εκτελέσεις των αιχμαλώτων μαχητών και πολιτών έπειτα από επιθέσεις, τα μέλη του ΙΚ διέπραξαν στυγερές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και το έγκλημα πολέμου της μαζικής δολοφονίας», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Ξένοι μαχητές, πολλοί από τους οποίους στρατολογήθηκαν παρακολουθώντας βίαια βίντεο, έχουν διογκώσει τις τάξεις του ΙΚ και κυριαρχούν στην ηγεσία του. «Οι διοικητές του ΙΚ ενεργούν σκοπίμως, διαπράττοντας αυτά τα εγκλήματα πολέμου (…) είναι ποινικά υπεύθυνοι», σημειώνεται στο κείμενο όπου υποστηρίζεται ότι ο ηγέτης των τζιχαντιστών, ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ασκεί την «απόλυτη εξουσία».

Αφότου ξεκίνησαν οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία, στα τέλη Σεπτεμβρίου, πολίτες, κάτοικοι του Χαλεπίου, περιέγραψαν ότι οι ισλαμιστές μαχητές άρχισαν να παίρνουν θέση σε σπίτια αμάχων και σε αγροκτήματα. «Οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ οδήγησαν σε απώλειες αμάχων», αναφέρει η 20σέλιδη έκθεση, χωρίς να προσδιορίζει τον αριθμό των θυμάτων. Το Ισλαμικό Κράτος επιβάλλει τα διατάγματά του, που βασίζονται σε μια ριζοσπαστική ερμηνεία του ισλαμικού νόμου, μέσω της αλ Χίσμπα, δηλαδή της «αστυνομίας ηθών».

Οι αστυνομικοί αυτοί επιβάλλουν τιμωρίες όπως μαστίγωμα ή ακρωτηριασμό για εγκλήματα που κυμαίνονται από το κάπνισμα μέχρι την κλοπή. Τα παιδιά πιέζονται να καταγγέλλουν τους γονείς τους, οι γυναίκες εκτελούνται για «ανάρμοστη επαφή» με άνδρες και οι χριστιανοί και οι άλλες μειονότητες αναγκάζονται να πληρώνουν κεφαλικό φόρο ή να εξισλαμιστούν. Το ΙΚ «έχει αποκεφαλίσει, πυροβολήσει και λιθοβολήσει άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε δημόσιους χώρους σε πόλεις και χωριά σε όλη τη βορειοανατολική Συρία», συνεχίζει η έκθεση.

«Τα ακρωτηριασμένα πτώματα των εκτελεσμένων ανδρών συχνά εκτίθενται σε δημόσιο χώρο, ως προειδοποίηση για τους ντόπιους για τις συνέπειες που θα υποστούν, αν δεν υπακούσουν στην ένοπλη οργάνωση», σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς του ΟΗΕ. Εκτελέσεις έχουν αναφερθεί στις επαρχίες Χαλέπι, Ράκα, Ιντλίμπ, Αλ Χασάκεχ και Ντέιρ Αλ Ζορ. «Οι μάρτυρες είδαν σώματα που ακόμη αιμορραγούσαν κρεμασμένα σε σταυρούς και κεφάλια καρφωμένα σε παλούκια», καταλήγει η έκθεση.

Παλαιότερα άρθρα:

74 απαντήσεις στο ““Η Τουρκία ΕΙΝΑΙ το Ισλαμικό Κράτος” – η Έκθεση βόμβα του Πανεπιστημίου Columbia των ΗΠΑ”

 1. Το εμπόριο πετρελαίου δεν γίνεται μέσω της Τουρκίας ;Επομένως και η οικονομική ενίσχυση του ισλαμικού συρφετού!

 2. I simply want to mention I’m all new to blogging and definitely loved this web blog. Most likely I’m likely to bookmark your website . You definitely have exceptional stories. Thanks for sharing with us your web-site.

 3. Red wine lovers will be delighted to know that red wine includes a a lot more balanced taste with turkey. The light fruity sorts, like the Pinot Noirs, and Merlots have a tendency to blend nicely with turkey, and offset the heavy turkey meal.

 4. Thanks for the points shared using your blog. Another thing I would like to state is that fat loss is not all about going on a fad diet and trying to shed as much weight as you’re able in a few months. The most effective way to shed pounds is by taking it bit by bit and right after some basic points which can assist you to make the most from a attempt to lose weight. You may know and already be following a few of these tips, nonetheless reinforcing understanding never does any damage.

 5. I discovered your blog site internet site on the search engines and appearance some of your early posts. Always maintain within the excellent operate. I recently additional increase your Feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading much more on your part down the road!…

 6. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on numerous websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any kind of help would be greatly appreciated!

 7. I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

 8. There are certainly plenty of particulars like that to take into consideration. That could be a nice level to deliver up. I offer the thoughts above as basic inspiration however clearly there are questions just like the one you bring up the place the most important thing shall be working in sincere good faith. I don?t know if finest practices have emerged around issues like that, however I am positive that your job is clearly recognized as a good game. Both girls and boys really feel the affect of just a second’s pleasure, for the remainder of their lives.

 9. Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated data, nonetheless really really worth taking a look, whoa did one particular learn about Mid East has got additional problerms as well.

 10. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

 11. Wonderful story, reckoned we could combine some unrelated information, nevertheless seriously really worth taking a appear, whoa did one particular study about Mid East has got a lot more problerms at the same time.

Σχολιάστε