Η Β.Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ για πυρηνικό εκβιασμό

Διαβάστε επίσης

Η Πιονγιάνγκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για πυρηνικό εκβιασμό, αλλά δέχθηκε να επικοινωνεί τακτικά με τον ΟΗΕ, κατά τις συνομιλίες με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Οργανισμού, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

Ο Αμερικανός Τζέφρι Φέλτμαν, αναπληρωτής γ.γ. του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις, ολοκλήρωσε πενθήμερη επίσκεψή του στη Β. Κορέα, σε μία ασυνήθιστη επίσκεψη έπειτα από την τελευταία εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ, στις 28 Νοεμβρίου.

Ο Φέλτμαν συναντήθηκε με τον Βορειοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών Ρι Γιονγκ-Χο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πακ Μιόνγκ-Κουκ. «Στη διάρκεια των συνομιλιών αυτών η πλευρά μας ανακοίνωσε ότι η εχθρική πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και ο πυρηνικός τους εκβιασμός ευθύνονται για την τρέχουσα ένταση στην κορεατική χερσόνησο», αναφέρει το KCNA, σημειώνοντας ότι η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να έχει με τον ΟΗΕ «τακτική επικοινωνία μέσω επισκέψεων σε διάφορα επίπεδα». Το βορειοκορεατικό πρακτορείο δεν έκανε λόγο για συνάντηση του Φέλτμαν με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Το KNCA επανέλαβε τη θέση της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με την οποία, τα τακτικά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούνται στην κορεατική χερσόνησο από τις ΗΠΑ μαζί με τις νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις «αποκαλύπτουν την πρόθεσή τους να προετοιμάσουν ένα προληπτικό, πυρηνικό πλήγμα εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας».

Παλαιότερα άρθρα: