Η Χεζμπολάχ παραδέχτηκε ότι μέλη της πολεμούν στο Ιράκ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Διαβάστε επίσης

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα, για πρώτη φορά, ότι η πανίσχυρη σιιτική οργάνωση που έχει ήδη εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία —στο πλευρό του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ— πολεμά επίσης και στο Ιράκ, εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

«Σ’ αυτούς που μας καλούν να αποσυρθούμε από τη Συρία, απαντούμε: Πάμε όλοι μαζί στη Συρία. Δεν έχουμε μιλήσει μέχρι τώρα για το Ιράκ, όμως διατηρούμε μια περιορισμένη παρουσία αφότου η χώρα αυτή περνά μια δύσκολη φάση», είπε ο Χασάν Νασράλα σε μια ομιλία του που προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη, σε ένα προάστιο στα νότια της Βηρυτού.

Απαντώντας εμμέσως στον πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου, τον σουνίτη Σάαντ Χαρίρι που το Σάββατο —στην επέτειο των 10 ετών από τη δολοφονία του πατέρα του, Ραφίκ— κάλεσε τη Χεζμπολάχ να αποσυρθεί από τη Συρία, ο Νασράλα είπε: «Πάμε να πολεμήσουμε μαζί στο Ιράκ».

«Πάμε μαζί παντού, όπου μπορούμε να πολεμήσουμε την απειλή που στοχεύει το (μουσουλμανικό) έθνος μας και την περιοχή μας διότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους τακφίρι (εξτρεμιστές μουσουλμάνοι)», κατέληξε.

Παλαιότερα άρθρα: