Η υποκρισία της αριστεράς

Διαβάστε επίσης

H υποκρισία της αριστεράς αποτελεί ένα χαρακτηριστικό γνώσιμα της μεταπολίτευσης. Το λέμε αυτό διότι εδώ και 6 ημέρες καίει μια άκρως τοξική για την υγεία των πολιτών πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο Αττικής και ουδείς από την πολιτεία έχει ενδιαφερθεί. Εν αντιθέσει δηλαδή με την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική όπου ολόκληρη η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στήθηκε με κύριο στόχο το κλείσιμο των ορυχείων. Ξαφνικά, στη μεν Χαλκιδική καταστρέφεται το περιβάλλον, πλήττεται η εικόνα ενός τουριστικού μέρους, υποβαθμίζεται η υγεία των πολιτών αλλά από την άλλη μεριά στον Ασπρόπυργο δεν συμβαίνει τίποτα και ας έχουν αυξηθεί 10 φορές πάνω τα σωματίδια.

Στη Χαλκιδική η σημερινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη εκλέχθηκε με κύριο σύνθημα να κλείσουν τα ορυχεία που απασχολούν χιλιάδες εργαζομένων. Γιατί λοιπόν δεν ψέλλισε ούτε μια λέξη για τα όσα συμβαίνουν στον Ασπρόπυργο στο εργοστάσιο ανακύκλωσης; Τώρα δεν καταστρέφεται το περιβάλλον; Δεν απειλείται η υγεία των πολιτών; Που είναι οι οικολογικές ευαισθησίες της αριστεράς; Που είναι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ; Ξαφνικά πήγαν περίπατο τα οικολογικά αντανακλαστικά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών αυτού;

Τα λέμε αυτά γιατί η υποκρισία ζει και βασιλεύει. Και ειδικά από την αριστερά. Μου θυμίζει το ΚΚΕ που φωνάζει για κατώτατο μισθό τα 1.500 ευρώ και από την άλλη κάνει απολύσεις στην Τυποεκδοτική.

Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί.

Παλαιότερα άρθρα: