Η υπόθεση Πανούση φτάνει στον πρωθυπουργό

mpakogianni-proedros-dimokratias
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Δεν έχει κοπάσει ακόμη η πολιτική θύελλα που έχει προκληθεί μετά τις καταγγελίες Πανούση για απειλές κατά της ζωής του στις οποίες συμπεριέλαβε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Αυτή τη φορά παίρνει τη σκυτάλη η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό αν γνώριζε «για τις δημοσιευμένες συνομιλίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών».

«Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και τα ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας της χώρας αποκτούν επείγοντα και κρίσιμο χαρακτήρα, ο κ. πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, ιδιαίτερα όταν διαμορφώνεται κλίμα καχυποψίας και διαπιστώνεται διάλυση των αρμόδιων υπηρεσιών», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη φέρνοντας την υπόθεση πλέον προ του πρωθυπουργού αλλά και τη συζήτηση στο επίπεδο της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας.

Στην ερώτησή της η κα Μπακογιάννη θέτει καθαρά το επίκεντρο του ερωτήματος στο αν ο πρωθυπουργός «είχε ενημερωθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις δημοσιευμένες συνομιλίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών». Σε αυτό το ζήτημα παρά τις όποιες συζητήσεις στα Μέσα Ενημέρωσης δεν έχει γίνει κανένα σχετικό σχόλιο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή της κυβέρνησης. Άλλωστε αρμόδιος να απαντήσει θα ήταν μόνο ο πρωθυπουργός, αφού ο κ. Πανούσης έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι τον είχε ενημερώσει για τις απειλές που δεχόταν και μάλιστα, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να τον προστατέψει, με την απόφασή του να μην τον συμπεριλάβει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Παλαιότερα άρθρα: