Ημέρες, ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα μετρούν τα ρολόγια όσο συνεχίζεται η «εξαφάνιση» του Ερντογάν

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Την ώρα που γράφεται από το άρθρο, το ρολόι που έχει στηθεί σε ειδικό σάιτ και μετρά την εξαφάνιση του Ερντογάν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων,  μετρά ήδη μία ολόκληρη μέρα, έξι ώρες, σαράντα τρία λεπτά και 25, 26, 27, 28, 29 δευτερόλεπτα.

Η εφημερίδα Χουριέτ επίσης έχει στήσει ρολόι που μετρά το χρόνο που περνά από την τελευταία on air εμφάνιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συμπεριφορά αυτή είναι «ασυνήθιστη» για τον Τούρκο πρόεδρο καθώς τους τελευταίους μήνες της προεκλογικής εκστρατείας, εμφανιζόταν, όχι μόνο καθημερινά στα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και τρεις φορές την ημέρα, εκφωνώντας ατελείωτες προεκλογικές ομιλίες.

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Ερντογάν έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, την ώρα που ψήφιζε σε εκλογικό κέντρο στην Άγκυρα, όπου άδραξε την ευκαιρία για έναν σύντομο, μη κομματικό λόγο.

Η ψυχρολουσία για τον Ερντογάν και το πολιτικό του όραμα ήταν μεγάλη, αφού αφενός γκρεμίστηκε η ατζέντα του κόμματός του για συνταγματική αλλαγή που θα του έδινε τη δυνατότητα να συγκεντρώσει περισσότερες εξουσίες στο πρόσωπό του, αφετέρου το κουρδικό κόμμα μπήκε στη Βουλή παρά τις όποιες αντιδημοκρατικές δομές του εκλογικού συστήματος στην Τουρκία, με το όριο εισόδου στη Βουλή να αγγίζει το 10% της προτίμησης των ψηφοφόρων.

Παράλληλα έχουν ήδη αρχίσει έντονες διεργασίες στο εσωτερικό του Κόμματος για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη και φυγόκεντρες δυνάμεις ενόψει των αποφάσεων που θα ληφθούν για προσπάθεια συγκυβέρνησης.

Δείτε τη στιγμή που διαβάζετε το άρθρο πόσο χρόνο «κρύβεται» ο τούρκος πρόεδρος

 

Παλαιότερα άρθρα: