ΗΠΑ: Το drone του τον έβαλε φυλακή

Διαβάστε επίσης

Τα drones είναι σχετικά νέα τεχνολογία που αν και έχει γίνει ευρέως γνωστή, το νομικό πλαίσιο που τα αφορά ακόμα διαμορφώνεται. Αυτό δε θα έπρεπε να εμποδίζει όμως τη χρήση κοινής λογικής σε καταστάσεις ανάγκης όπως μια πυρκαγιά.

Ένας 54χρονος στην Αριζόνα των ΗΠΑ συνελήφθη από την αστυνομία με κατηγορίες παράνομης χρήσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές πυροσβεστών και πιλότων. Οι πυρκαγιές που έχουν σαρώσει την Αριζόνα, ανάγκασαν τους πυροσβέστες να απαγορεύσουν να απαγορεύσουν οποιαδήποτε πτήση drone πάνω από την περιοχή, αφού τα αεροπλάνα κατάσβεσης πετούν σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος. Παραβαίνοντας αυτή την απαγόρευση λοιπόν ο Alan Carpenter πέταξε το drone του, αποτελώντας κίνδυνο τόσο για τους πιλότους των αεροσκαφών, όσο και για τους πυροσβέστες στο έδαφος που βασίζονται στην αεροπορική υποστήριξη. Ο Carpenter αναγνωρίστηκε και συνελήφθη όταν πόσταρε φωτογραφίες της πυρκαγιάς στο website του. Το drone του επίσης κατασχέθηκε και πλέον είναι πιθανό πέρα από τις πολιτειακές κατηγορίες να αντιμετωπίσει και ομοσπονδιακές.

Να θυμίσουμε πως ένα ζευγάρι ενθουσιωδών χρηστών drone πριν μερικά χρόνια είχαν αναγκάσει σε προσγείωση πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς.

Παλαιότερα άρθρα: