Ήρθε η σειρά της Samsung; Ερευνάται για “πειραγμένο” λογισμικό σε τηλεοράσεις

Διαβάστε επίσης

Στο στόχαστρο των ερευνητών βρίσκεται πλέον και η εταιρεία Samsung, καθώς έγινε γνωστό ότι κάποιες από τις τηλεοράσεις της έχουν πολύ μικρότερη κατανάλωση ρεύματος κατά την διάρκεια των δοκιμών και της έγκρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, από την κατανάλωση που παρουσιάζουν μετά, κατά την διάρκεια της κανονικής τους λειτουργίας.

Αυτή η αναντιστοιχία της κατανάλωσης ανάμεσα στα τεστ και την πραγματικότητα, έγινε αντιληπτή από ανεξάρτητα εργαστήρια σε χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα Guardian.

Και μετά την διάσταση που πήρε η υπόθεση της Γερμανικής εταιρίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έρευνες για εξαπάτηση των δοκιμών και έχει δεσμευθεί να θεσπίσει αυστηρότερους κανονισμούς της ενεργειακής απόδοσης, προκειμένου να απαγορευθούν οι «παραπλανητικοί μηχανισμοί» σε τηλεοράσεις ή άλλα καταναλωτικά προϊόντα.

Από την πλευρά της η Samsung αρνείται με έντονο τρόπο το γεγονός ότι ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι τηλεοράσεις τους με την ονομασία «motion lighting» είναι κάτι αντίστοιχο με το πρόγραμμα της VW ώστε να εξαπατήσει τα τεστ ενεργειακής απόδοσης.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι αυτό το χαρακτηριστικό χρησιμεύει για να μειώνει την φωτεινότητα της οθόνης σε διάφορες συνθήκες, όπως για παράδειγμα όταν παίζονται ταινίες με έντονη δράση, προγράμματα με σπορ, αλλά και σε συνθήκες με αργή δράση όπως τα δελτία καιρού και πως δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για να μπαίνει σε λειτουργία κατά τη διάρκεια των δοκιμών ενεργειακής απόδοσης.

Οι διαφορές στις μετρήσεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά από δοκιμές που έκανε ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ ανεξάρτητο εργαστήριο με την ονομασία ComplianTV, το οποίο κατέγραψε συστηματικά ανώτερες μετρήσεις κατανάλωσης στις τηλεοράασεις της Samsung στην πραγματική χρήση απ’ ότι στα προγράμματα των δοκιμών.

Παλαιότερα άρθρα: