Ήρθε η ώρα για σκληρή δουλειά

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα. Η Ελληνική κυβέρνηση έκλεισε την πολυπόθητη συμφωνία και πλέον διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ και κατ’ επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλέον η κυβέρνηση Τσίπρα οφείλει να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών.

Η εξάμηνη διακυβέρνηση γύρισε πέντε χρόνια πίσω την οικονομία, αλλά από δω και πέρα η Ελλάδα προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις, σε απελευθέρωση αγοράς εργασίας, σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις, σε ασφαλιστικό, σε άνοιγμα αγορών, σε κλείσιμο της ΕΡΤ, σε απόλυση του πλεονάζοντος προσωπικού στο δημόσιο, σε εξορθολογισμό συντάξεων, σε αξιολόγηση στο Δημόσιο. Ζητήματα αυτονόητα που θα έπρεπε να τα είχαμε υιοθετήσει εδώ και 30 χρόνια αναγκαζόμαστε να τα πράξουμε εν έτει 2015.

Ο σίγουρος δρόμος για την κυβέρνηση είναι να απαλλαγεί από τον σκληρό πυρήνα της αριστερής πλατφόρμας. Ενδεχομένως, κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση να είναι η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας ώστε να διασφαλιστεί η μακροχρόνια παραμονή της στην εξουσία με στόχο να υλοποιήσει όλα τα προαναφερθέντα. Εφεξής ο χρόνος είναι υπέρ πολύτιμος και σίγουρα οι εταίροι δεν θα επιτρέψουν κάποια άλλη καθυστέρηση.
Σε άλλη περίπτωση, το grexit παραμονεύει. Είναι εκεί και μας περιμένει. Όμως πλέον μας ενδιαφέρει να εργαστούμε όλοι μαζί σκληρά για το καλό της πατρίδας.

Παλαιότερα άρθρα: