Η άμεση και ουσιαστική αντίδραση στην Παναγία των Παρισίων έφερε κέρδη στον Μακρόν

macron notre dame
Διαβάστε επίσης

Η άμεση, σοβαρή και ουσιαστική αντίδραση του προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της καταστροφικής φωτιάς στην Παναγία των Παρισίων ικανοποίησε την πλειοψηφία των πολιτών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Απριλίου, περισσότεροι από 6 στους 10 Γάλλους εκτίμησαν θετικά τη στάση του. Ειδικότερα, ο Μακρόν βλέπει τη δημοτικότητά του να αυξάνει κατά 3%. Ο Γάλλος πρόεδρος χαίρει της θετικής κρίσης του 32% των ερωτηθέντων, επιστρέφοντας έτσι στα επίπεδα δημοφιλίας που είχε τον Σεπτέμβρη και πριν ξεσπάσει η κρίση των «Κίτρινων Γιλέκων».

Σε ό, τι αφορά βέβαια την αντίδραση Μακρόν μετά την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων, 7 στους 10 Γάλλους αναφέρουν πως παρακολούθησαν το τηλεοπτικό του διάγγελμα την επομένη της καταστροφής. Από αυτούς, 62% έκριναν πως ο Γάλλος πρόεδρος κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Παρόλα αυτά το 67% των Γάλλων δηλώνουν ότι έχουν αρνητική γνώμη για τον Μακρόν, σύμφωνα πάντα με την έρευνα που έγινε για λογαριασμό του RTL και της εφημερίδας La Tribune.

Πιο δημοφιλής ο Μακρόν από τον προκάτοχό του

Σε κάθε περίπτωση, ο Εμανουέλ Μακρόν παραμένει πιο δημοφιλής από τον προκάτοχό του στο Ελιζέ, Φρανσουά Ολάντ, που στο μέσο της θητείας του, δυο χρόνια μετά την εκλογή του στην γαλλική προεδρεία συγκέντρωνε μόλις 21% θετικών κρίσεων.

Ως πιο δημοφιλής μεταξύ των Γάλλων πολιτικών εμφανίζεται ο παραιτηθείς υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Φιλίπ (ορισμένη από τον Μακρόν) Νικολά Ιλό, με ποσοστό 37%, ενώ τρίτη στη λίστα βρίσκεται η επικεφαλής των Γάλλων εθνικιστών Μαρίν Λε Πεν με 27%.

Αίσθηση προκαλεί η δημοτικότητα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος εμφανίζει ανοδική τάση με 27% θετικών κρίσεων.

Παλαιότερα άρθρα:

Μία απάντηση στο “Η άμεση και ουσιαστική αντίδραση στην Παναγία των Παρισίων έφερε κέρδη στον Μακρόν”

Σχολιάστε