Η Απάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Χρυσή Αυγή

Διαβάστε επίσης

“Οι ένοπλες δυνάμεις αποτελούν δομικό στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους είναι ευθεία βολή εναντίον του» δήλωσε ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ε. Αποστολάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, την περασμένη Τρίτη, που αποχαρακτηρίστηκε σήμερα Παρασκευή.

Η απάντησή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ απευθύνονταν στις προκλήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. Ο ναύαρχος δήλωσε πως οι Ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα και στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού και πως εάν χρειαστεί θα «πράξουν το καθήκον τους με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα όπως και οι πρόγονοί τους».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο που αποχαρακτηρίστηκε από το ΓΕΕΘΑ για να δοθεί στη δημοσιότητα:

«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλήρη συνείδηση και απόλυτη προσήλωση στην αποστολή τους, όπως αυτή ορίζεται, αποκλειστικά και μόνο, από το σύνταγμα και τους νόμους. Ως εκ τούτου αποτελούν δομικό στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους είναι ευθεία βολή εναντίον του.

» Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι υπερήφανοι για την αποστολή που τους έχει αναθέσει ο Ελληνικός λαός και -αν χρειαστεί- θα πράξουν το καθήκον τους με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση που οι πατεράδες τους πολέμησαν τον φασιστικό και ναζιστικό εισβολέα, αποσπώντας τον παγκόσμιο σεβασμό και αναγνώριση».

με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: