Η Ελλάδα στέλνει στη Β. Μακεδονία 20.000 εμβόλια

Διαβάστε επίσης

Στις 20.000 ανέρχονται οι δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό που θα στείλει η Ελλάδα στη Βόρεια Μακεδονία σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Βένκο Φίλιπτσε.

Στις 20.000 ανέρχονται οι δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό που θα στείλει η Ελλάδα στη Βόρεια Μακεδονία σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Βένκο Φίλιπτσε. Μέσα στην εβδομάδα επίσης η Βόρεια Μακεδονία θα λάβει και 50.000 δόσεις από τη Βουλγαρία.

Τα εμβόλια θα είναι κατά πάσα πιθανότητα AstraZeneca, τα οποία η χώρα τα χορηγεί μόνο σε άτομα άνω των 60 ετών. Μόνο το 4% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, μέχρι τώρα 315.781 πολίτες της χώρας έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου, ενώ 81.273 πολίτες τη δεύτερη δόση, ήτοι ποσοστό μόλις 4% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση. Ο λόγος για το μικρό αυτό ποσοστό οφείλεται στην καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη Βόρεια Μακεδονία αλλά και στην έλλειψη εμβολίων στη χώρα. Επιθυμία να εμβολιαστούν έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας συνολικά 431.770 πολίτες της χώρας.

Παλαιότερα άρθρα: