Η Ελλάδα θ’ ανασάνει μόλις εξουδετερωθούν τα «βαρίδια» της διαπλοκής!

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος*

Για τον Αλ. Τσίπρα το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας, ίσως σοβαρότερο και από την αιχμαλωσία των μνημονίων, είναι το τρίγωνο της διαπλοκής και η διαφθορά του πολιτικού προσωπικού που διοίκησε τη χώρα.

Πιστεύει ότι αυτή είναι η βασική αιτία που η Ελλάδα έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Θέτοντας λοιπόν αυτά τα θέματα στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός του και αποφασισμένος να τα υπηρετήσει ακόμη και με πρακτικές μετωπικής σύγκρουσης, δεν θα μπορούσε να επιλέξει ως εταίρο το κόμμα (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ) που κυβέρνησε επί πολλά χρόνια και έχει ευθύνη για τις κακοδαιμονίες που ταλαιπωρούν τον τόπο.

Επιπλέον, στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη και ορισμένα απ’ αυτά, που βρίσκονται στην ηγετική ομάδα του, ταυτίζονται με οργανωμένα συμφέροντα τα οποία δραστηριοποιούνται στους χώρους των τραπεζών, των μέσων ενημέρωσης, της δημόσιας διοίκησης, των επιχειρήσεων και της Δικαιοσύνης.

Η στάση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως δικαιώνει εκ των υστέρων την απόφαση του Τσίπρα. Δικαιώνεται και η δική μας στάση απέναντι στο Μητσοτάκη, όπως επίσης και η στάση όλωντων κεντροδεξιών που δεν έχουν συμβιβαστεί με την ντόπια ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΟΚΡΑΤΙΑ και την ξένη αποικιοκρατία. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος της ΝΔ, τα απομεινάρια του «εκσυχρονισμού» και κεντροδεξιοαριστεροί καιροσκόποι αντιστάθηκαν λυσσαλέα σε όλες τις προσπάθειες ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου.

Στήριξαν, χωρίς ενοχές, ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης οι οποίοι σήμερα κατηγορούνται για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και παράνομο πλουτισμό. Δεν είδαν κάτι επιλήψιμο σταδάνεια που χορηγούσαν οι τράπεζες χωρίς εξασφαλίσεις ή με σκανδαλωδώς ευνοϊκούς όρους σε επιχειρήσεις, κόμματα και πολιτικά πρόσωπα.

Στις εξεταστικές επιτροπές, που διερευνούν υποθέσεις σκανδάλων, οι βουλευτές τους κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να θολώσουν τα νερά.

Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά δεν συναινούν σε πολιτικές που  έχουν στόχο την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και βάζουν εμπόδια στη διαδικασία  καταλογισμού ευθυνών;

 

(*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Αχαίας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Παλαιότερα άρθρα: